Wednesday, November 20, 2013

Κουτζαμάνη: Διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα στα Πανεπιστήμια.

Στο γραφείο της τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη για το θέμα της μη λειτουργίας των Πανεπιστημίων,κάλεσε σήμερα, Τετάρτη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι στα εκπαιδευτικά ιδρύματα διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα.

Κατά την συνάντηση έγινε εποικοδομητική συζήτηση και η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη να πιέσει τους διοικητικούς υπαλλήλους να επιστρέψουν στην εργασία τους και να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

Ακόμη, η κ. Κουτζαμάνη ανέφερε ότι δεν μπορεί να παραβιάζονται οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα.

Εν τω μεταξύ, παράνομη κρίθηκε η νέα απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αυτήν την ώρα συνεδριάζουν οι διοικητικοί, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

ο δικαστήριο έκρινε, συγκεκριμένα, ότι η απεργία είναι παράνομη, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν κοινοποίησαν εγκαίρως τα αιτήματά τους στα αρμόδια υπουργεία, δεν προχώρησαν σε κοινοποίηση της απόφασης για νέα κινητοποίηση τέσσερις ημέρες πριν, όπως ορίζει ο νόμος, στο υπουργείο Παιδείας και τέλος ότι δεν όρισαν προσωπικό ασφαλείας

Αντίγραφο της απόφασης ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να λάβει και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου.

Σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα απευθύνει έκκληση για ανοιχτά πανεπιστήμια, αλλά με σωστούς χειρισμούς από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, επισημαίνοντας ότι διαφορετικά τα ΑΕΙ θα διαλυθούν.

Μία «αχτίδα φωτός» άφησε το ΕΜΠ, όπου έληξαν οι καταλήψεις στα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Χημικών Μηχανικών, ωστόσο από το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησαν καταλήψεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έξι Τμήματα (Φυσικό, Μαθηματικό, Χημικό, Βιολογικό, Παιδαγωγικό και Πληροφορικής) και μία Σχολή, η Νομική, τελούν υπό κατάληψη με απόφαση γενικών συνελεύσεων φοιτητών.

Αρβανιτόπουλος: Δεν είναι πια απεργία, αλλά κατάληψη
Για κατάληψη και όχι για απεργία έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ, ενώ παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης...............ethnos.gr
20/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

---------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin