Thursday, November 14, 2013

Το μπαλάκι στην Ελλάδα πετά το Eurogroup. -ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Βαρύ προδιαγράφεται το κλίμα για την Ελλάδα στο Eurogroup με τις δηλώσεις του επικεφαλής Γερούν Ντάισελμπλουμ (Jeroen Dijsselbloem) και άλλων αξιωματούχων να μην αφήνουν στο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα βρει στήριξη από τους εταίρους, σε ό,τι αφορά τη στάση και τις απαιτήσεις της τρόικας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να εγκριθούν οι δόσεις.
Η Ελλάδα «πρέπει να επιταχύνει λίγο τις προσπάθειες ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία» είπε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο Γ.Ντάισελμπλουμ, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην Αθήνα.

«Χρειαζόμαστε πρόοδο πριν μπορέσουμε να πάρουμε περαιτέρω αποφάσεις» πρόσθεσε μάλιστα με νόημα, υπενθυμίζοντας ότι οι «δεσμεύσεις» των εταίρων -περί βοήθειας στην κάλυψη του χρηματοδοτικου κενού και στην ελάφρυνση του χρέους- στις οποίες τόσο πολύ ποντάρει η ελληνική κυβέρνηση, θα τηρηθούν υπό όρους αυστηρότατους και επώδυνους από ο,τι φαίνεται για την Αθήνα.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα» τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.
  • Σε πιο ήπιο και συμπονετικό τόνο, αλλά με τον ίδιο νόημα, ήταν και η δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
  • «Υπάρχει ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες από την Ελλάδα, ώστε να υπάρξει στήριξη από την ΕΕ και την Ευρωζώνη» είπε.
  • Ωστόσο λείανε τη δήλωσή του, προσθέοτοντας ότι παλεύουμε για την ακεραιότητα της ευρωζώνης και την ανάκαμψη της Ελλάδας, η οποία είναι φίλη χώρα της Ευρώπης και ειδικά της Γαλλίας.
Ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι η θέση της Γαλλίας παραμένει σταθερή και συνοψίζεται στο ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες από τον ελληνικό λαό, υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης.

Η συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ ξεκινά στις 16:00. Εκεί θα φανεί εάν και κατά πόσον οι εταίροι ενστερνίζονται τις ελληνικές θέσεις για την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων διαρθρωτικών μέτρων το 2014 και όχι οριζόντων παρεμβάσεων, όπως και οι προθέσεις τους για κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του 2014.

Η συνεδρίαση γίνεται σε βαρύ κλίμα μετά τις περεμβάσεις ευρωπαίων αξιωματούχων γύρω από το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού του 2014.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας, που ταξιδεύουν μαζί με τον Γ.Στουρνάρα στις Βρυξέλλες, αναμένεται επίσης να επισημάνουν πως υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών αλλά όχι χάσμα «μιλίων και δισεκατομμυρίων» που χωρίζουν την Αθήνα από τους δανειστές.
 politisnews.eu
14/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin