Saturday, December 7, 2013

Σε λαϊκό προσκύνημα από την Τετάρτη η σορός του Μαντέλα. -Κάθε πρωί, η σορός θα μεταφέρεται από το νεκροτομείο ως την έδρα της κυβέρνησης με πομπή

Σε λαϊκό προσκύνημα στην έδρα της κυβέρνησης στην Πρετόρια θα εκτεθεί την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, η σορός του Νέλσον Μαντέλα, όπως ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.
Κάθε πρωί, η σορός θα μεταφέρεται από το νεκροτομείο ως την έδρα της κυβέρνησης με πομπή στους δρόμους της Πρετόριας, ανακοίνωσε συγκεκριμένα η υπηρεσία Ενημέρωσης της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι όλων των φυλών και των κοινωνικών τάξεων συνεχίζουν να κατακλύζουν την περιοχή έξω από το σπίτι του Μαντέλα.


Οι δρόμοι της συνοικίας έχουν κλείσει για την κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία, αναγκάζοντας τους πολίτες να μεταβούν πεζή, κάτι σπάνιο για την πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ όπου το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται ακόμα και για την παραμικρή μετακίνηση.

Στη διασταύρωση της 4ης και 12ης οδού, ένα κιγκλίδωμα που έχει τοποθετηθεί για να εμποδίζει την πρόσβαση στην κατοικία του Μαντέλα, είναι γεμάτο από λουλούδια, μηνύματα, σημαίες, αναμμένα κεριά, φωτογραφίες του Μαντίμπα, σχηματίζοντας ένα μνημείο, όπως στο κιγκλίδωμα του νοσοκομείου της Πρετόριας, όπου ο Μαντέλα νοσηλευόταν ετοιμοθάνατος τον Ιούνιο.

Η έκθεση της σορού του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ σε λαϊκό προσκύνημα αποτελεί μέρος του δεκαήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στη χώρα.
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων που κοινοβουλίου στη μνήμη αυτού που οδήγησε τη Νότια Αφρικής στη δημοκρατία.

Την Τρίτη θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέη ση στο Σοβέτο, στο στάδιο Soccer City, χωρητικότητας 90.000 θέσεων παρουσία ορισμένων ξένων αρχηγών κρατών, ενώ άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να παραστούν στην ταφή στο χωριό Κούνου στις 15 Δεκεμβρίου.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο
naftemporiki.gr
7/12/13
--
-

1 comment:

  1. Nelson Mandela death: Daily funeral cortege planned for Pretoria...

    A funeral cortege bearing Nelson Mandela's body will travel through the streets of Pretoria daily on three days before his burial next Sunday, the South African government says.

    It said the cortege will leave a morgue on Wednesday, Thursday and Friday morning to go to the Union Buildings where his body will lie in state.

    Mourners are being encouraged to line the route.

    Meanwhile, vigils for the former leader are continuing across South Africa.......http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-25280920
    7/12/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin