Sunday, December 15, 2013

«Αποτυχία της ΕΕ στην κρίση των Σύρων προσφύγων». -ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ


Έντονη κριτική στον τρόπο χειρισμού από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα των Σύρων προσφύγων άσκησε η Διεθνής Αμνηστία.

Σε έκθεσή της με τίτλο «Διεθνής Αποτυχία: Η Κρίση των Σύρων Προσφύγων», η οργάνωση σημειώνει χαρακτηριστικά τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε να σκύβουν το κεφάλι από ντροπή.


Σύμφωνα με την έκθεση τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν προσφερθεί να ανοίξουν τις πύλες τους μόνο σε περίπου 12.000 από τους πιο ευάλωτους πρόσφυγες από τη Συρία, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε μόλις 0,5% του συνόλου των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων, που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Ακόμη, αναφέρεται ότι μόνον 10 μέλη της ΕΕ πρόσφεραν θέσεις μετεγκατάστασης ή αποδοχής για ανθρωπιστικούς λόγους σε Σύρους πρόσφυγες.

«Η ΕΕ έχει αποτύχει παταγωδώς να ανταποκριθεί στον ρόλο της μέσω παροχής ασφαλούς καταφυγίου στους πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν χάσει τα πάντα εκτός από την ίδια τους τη ζωή. Ο αριθμός των ατόμων που είναι έτοιμοι να μετεγκατασταθούν είναι πραγματικά οικτρός. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε να σκύβουν το κεφάλι από ντροπή» αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Σαλίλ Σετί.

Επιπλέον, στην έκθεση σημειώνεται ότι στη Βουλγαρία και την Ελλάδα, που αποτελούν δύο από τις κύριες πύλες εισόδου στην ΕΕ, οι πρόσφυγες «βρίσκονται αντιμέτωποι με απειλητικές για τη ζωή τους επιχειρήσεις απώθησης κατά μήκος των ελληνικών ακτών, καθώς και κράτηση επί εβδομάδες σε κακές συνθήκες στη Βουλγαρία».

 http://www.elzoni.gr/html/ent/812/ent.40812.asp
14/12/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 ---------

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin