Monday, January 27, 2014

Η εβδομάδα στο ΕΚ: Η Τρόικα υπό διερεύνηση, περιβάλλον και εναέριος χώρος

Ενώ η έρευνα για την Τρόικα συνεχίζεται, οι ευρωβουλευτές πραγματοποιούν δημόσια ακρόαση για την αποτελεσματικότητά της αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Αντιπροσωπία ευρωβουλευτών επισκέπτεται την Αθήνα για να ερευνήσει τις επιπτώσεις της πολιτικής της Τρόικας. Επιπλέον, οι επιτροπές του ΕΚ συζητούν για το περιβάλλον και τις εναέριες μεταφορές ενώ οι πολιτικές ομάδες ετοιμάζονται για την Ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας. Την Τρίτη γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα προστασίας των δεδομένων.


Η εβδομάδα ξεκινάει με την δημόσια ακρόαση για την πολιτική και τα αποτελέσματα της Τρόικας. Στις συζητήσεις συμμετέχουν μέλη από το επιχειρηματικό τομέα, την ένωση των ευρωπαίωνεργοδοτών, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, την επιτροπή Οικονομικών και την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του ΕΚ. Την Τετάρτη 6 ευρωβουλευτές έρχονται στην Ελλάδα στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποιείται για τις επιπτώσεις που έχουν οι πολιτικές της Τρόικας στη χώρα.

Την Τρίτη η επιτροπή Περιβάλλοντος του ΕΚ αποφασίζει την μερική απαλλαγή από το ευρωπαϊκό σύστημα εκπομπής αερίων για τις διηπειρωτικές πτήσεις από και προς χώρες της ΕΕ. Επίσης τα μέλη της επιτροπής Μεταφορών ψηφίζουν κανόνες για να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και να μειώσουν το κόστος των υπηρεσιών ελέγχου και διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στο χώρο της ΕΕ.

Την ίδια μέρα η επιτροπή Περιβάλλοντος αποφασίζει για την απαγόρευση των φθοριούχων αερίων από τα νέα συστήματα κλιματισμού και ψύξης από το 2025.

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου είναι η Ευρωπαϊκή Μέρα Προστασίας των Δεδομένων. Το ΕΚ παρακολουθεί στενά το ζήτημα και έχει ψηφίσει αυστηρούς κανόνες για την προστασία των δεδομένων πριν ακόμα από τις αποκαλύψεις Σνόουντεν.

Αντιπροσωπεία 12 ευρωβουλευτών αναμένεται να βρεθεί στην Ουκρανία για διήμερη επίσκεψη. Η ένταση των διαδηλώσεων και το "όχι" της ουκρανικής κυβέρνησης στην ενίσχυση της συνεργασίας με την ΕΕ θα συζητηθούν με αξιωματούχους, στελέχη της αντιπολίτευσης και διαδηλωτές.

Την Τρίτη και την Τετάρτη το ΕΚ οργανώνει σεμινάριο για δημοσιογράφους για την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του 2014.
 europarl.europa.eu
27/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. ETUC: Ανίκανη η τρόικα να βάλει φρένο στην αύξηση των κρατικών χρεών...

    Το «υψηλό οικονομικό και κοινωνικό τίμημα» που κατέβαλαν οι μνημονιακές χώρες εξαιτίας των πολιτικών της Τρόικας υπογράμμισαν σε σημερινή ανακοίνωσή τους τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα (ETUC), με αφορμή την ακρόαση της Τρόικας σήμερα στην επιτροπή απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

    Η ETUC παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη δική της έκθεση για το ρόλο της Τρόικας στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, ζητώντας την αναθεώρηση των προγραμμάτων προσαρμογής, με τρόπο συμβατό προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κεκτημένο. Παράλληλα, η ETUC ζητά να τεθούν σε λειτουργία μηχανισμοί που θα διασφαλίζουν ότι στο μέλλον δεν θα επαναληφθούν οι πολιτικές λιτότητας και η απορρύθμιση που επέβαλε η Τρόικα.

    Σύμφωνα με την έκθεση της ETUC, η πολιτική της Τρόικας βασίστηκε σε δύο «δίδυμους πυλώνες», αυτόν της μαζικής δημοσιονομικής λιτότητας από τη μία πλευρά και της απορύθμισης των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την άλλη.

    Η ETUC υπογραμμίζει ότι η Τρόικα δε σεβάστηκε τον κοινωνικό διάλογο και ειδικότερα σημειώνει ότι στις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Πορτογαλίας όπου οι κοινωνικοί εταίροι είχαν πετύχει κοινή συμφωνία, η Τρόικα δεν τη σεβάστηκε, πιέζοντας για μεταρρυθμίσεις..............http://www.zougla.gr/money/article/etuc-anikani-i-troika-na-vali-freno-stin-afksisi-ton-kratikon-xreon
    27/1/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin