Wednesday, January 29, 2014

Υπαινιγμοί ΕΛΚ κατά Schulz για κοινοτικά «ρουσφέτια» σε πολιτικούς φίλους

Επίθεση κατά του σοσιαλιστή Προέδρου της Ευρωβουλής, Martin Schulz, εξαπέλυσε σήμερα (29 Ιανουαρίου) το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αφήνοντας υπαινιγμούς για στήριξη σοσιαλιστών «πολιτικών φίλων» με ευρωπαϊκά χρήματα.
Η σύζυγος του Προέδρου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, κα Stanishev, είχε υπογράψει συμβόλαιο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αξίας 60.000€ με την συμβουλευτική της εταιρεία «Active Group», προκειμένου να στηρίξει τις προετοιμασίες των Ευρωεκλογών στη Βουλγαρία.

Ο σύζυγός της στο μεταξύ, κ Sergei Stanishev (σήμερα Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών), ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα είναι επικεφαλής των υποψηφίων των Βούλγαρων σοσιαλιστών στις ερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Χθες, όμως, η κα Stanishev ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ακυρώσει το συμβόλαιο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πυρά κατά Schulz για «ρουσφέτια»
Η υπόθεση προκάλεσε τη δριμεία αντίδραση του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποία έριξε πυρά κατά του σοσιαλιστή Προέδρου της Ευρωβουλής, κ Martin Schulz, κατηγορώντας τον ότι υποστηρίζει με χρήματα της ΕΕ «πολιτικούς του φίλους».
 «Η σύγκρουση συμφερόντων είναι εμφανής ακόμη και πριν ανακοινώσει ο κ Stanishev ότι θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές», τόνισε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού, κα Inge Grässle.
Υπογράμμισε ότι το προσωπικό της ευρωβουλής υπό την κατεύθυνση του σοσιαλιστή Προέδρου Martin Schulz υπέγραψε συμβόλαιο αξίας 60,000 € με της σύζυγο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος «που δίνει την αίσθηση ρουσφετιού».
«Ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής Martin Schulz πρέπει να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις πάνω στο θέμα και να γνωστοποιήσει στο κοινό τις συνθήκες και τις διαδικασίες κάτω από τις οποίες αυτή η χρηματοδότηση δόθηκε στην εταιρεία της κας Stanishev», είπε.
 «Ο κ Schulz χρησιμοποιεί τα χρήματα του Κοινοβουλίου για να βοηθήσει πολιτικούς φίλους;», διερωτήθηκε. 
EurActiv.gr   
 


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin