Friday, March 28, 2014

Σημεία ομιλίας ΥΦΥΠΕΞ Δ. Κούρκουλα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΕΕ - Λατινικής Αμερικής

ΥΠΕΞ, Παρασκευή, 28 Μάρτιος 2014
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Συνεδρίαση Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λατινικής Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ε.Ε και Λατινικής Αμερικής έχει προσφέρει σημαντικά πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα στους λαούς και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού».

«Η Ελλάδα υποστηρίζει παραδοσιακά τις πρωτοβουλίες της Ε.Ε. με στόχο τη βελτίωση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης στη Λατινική Αμερική. Ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ασκεί την εναλλασσόμενη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα παρακολουθεί στενά και υποστηρίζει ενεργά κάθε ποιοτικό βήμα που στοχεύει στη βελτίωση αυτής της στρατηγικής σχέσης».

«Η Δήλωση που υιοθετήθηκε από τους αρχηγούς των κρατών και τις κυβερνήσεις της Κοινότητας των κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC) και την ΕΕ, στο Σαντιάγκο της Χιλής, τον Ιανουάριο του 2013, αντικατοπτρίζει την κοινή μας φιλοδοξία για στενότερη συνεργασία».

«Η συνεργασία μας βασίζεται σε ισχυρούς, οικονομικούς και κοινωνικούς δεσμούς και σε κοινές αξίες».

«Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Λατινική Αμερική, με 43% του συνόλου των άμεσων ξένων επενδύσεων. Οι εμπορικές συναλλαγές μας έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια».

«Πάνω από όλα, όμως, η σχέση μας βασίζεται σε κοινές αξίες και θέσεις στη διεθνή σκηνή και στην κοινή μας πίστη ως προς τον αδιαίρετο χαρακτήρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

mfa.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin