Thursday, May 15, 2014

Καταστροφική η απόφαση της Δύσης να αυξήσει τη βοήθειά της προς τη συριακή αντιπολίτευση, λέει η Μόσχα

Η Ρωσία κατηγόρησε τη Δύση και τις χώρες του Κόλπου που έχουν ταχθεί κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για «καταστροφική» πολιτική, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν να εντείνουν τη στήριξή τους προς τη συριακή αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι οι «Φίλοι της Συρίας», η ομάδα των χωρών που εκπροσωπήθηκαν στη σημερινή σύνοδο του Λονδίνου, συμφώνησαν να αυξήσουν τη βοήθεια που παρέχουν στη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση.


«Σε αντίθεση με ορισμένους δυτικούς εταίρους μας που συναντήθηκαν στο Λονδίνο εμείς συνεργαζόμαστε με όλες τις πλευρές στη Συρία, όχι μόνο με μία στηρίζοντάς την εναντίον της άλλης», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Για μας, αυτή η προσέγγιση είναι προκατειλημμένη και καταστροφική», πρόσθεσε ο ρώσος αξιωματούχος.

Η Ρωσία τα τρία τελευταία χρόνια παρέχει κρίσιμης σημασίας στήριξη στον Άσαντ καθώς, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με δικαίωμα βέτο, έχει μπλοκάρει όλες τις προσπάθειες της Δύσης και των αραβικών χωρών να τον ανατρέψουν από την εξουσία.
[mme.gr]
15/5/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin