Wednesday, July 23, 2014

ΗΠΑ - Μυστικές Υπηρεσίες: Υπεύθυνη η Ρωσία για την «δημιουργία συνθηκών» της κατάρριψης του Boeing. – (Δεν δίνουν στοιχεία/Καμία απόδειξη)

Τη Ρωσία κατονομάζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ως υπεύθυνη για την «δημιουργία των συνθηκών» που οδήγησαν στην κατάρριψη του μοιραίου Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου. Αν και πολύ προσεκτικοί στις εκτιμήσεις τους και στη διατύπωση της κατηγορίας, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, δεν προσκομίζουν καμία απόδειξη για την άμεση συμμετοχή της Μόσχας στην πτώση του αεροσκάφους.

«Καμία απόδειξη»

Στη δήλωσή τους στους δημοσιογράφους επισημαίνουν πως, ενώ «είναι γνωστό» πως η Μόσχα εξοπλίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, ωστόσο οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία άμεση απόδειξη πως ο πύραυλος που κατέρριψε το μαλαισιανό Boeing προήλθε από ρωσικό
'Buk, SA-11'.  Οι ανώτατοι υπάλληλοι επέμειναν στη διατήρηση της ανωνυμίας τους, όσο διαρκεί η έρευνα και η συλλογή πληροφοριών για την αεροπορική τραγωδία της 17ης Ιουλίου, που κόστισε τη ζωή 298 ανθρώπων.

Επικαλούμενοι μυστικές παρακολουθήσεις, δορυφορικές φωτογραφίες, βίντεο και συνομιλίες μεταξύ των αυτονομιστών στα social media (στοιχεία τα οποία έχει στην πλειοψηφία τους δώσει στη δημοσιότητα η ουκρανική κυβέρνηση και - όπως παραδέχθηκαν - δεν έχουν εξακριβωθεί), οι αμερικανοί αξιωματούχοι λένε πως το αεροπλάνο πιθανόν να συνετρίβη μετά από ρίψη πυραύλου εδάφους -αέρος SA-11, τους οποίους χρησιμοποιούν οι αυτονομιστές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας με την υποστήριξη της Μόσχας.

«Χτυπήθηκε κατά λάθος»

Συμπληρώνουν ωστόσο πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιός ακριβώς έριξε τον πύραυλο, δεν γνωρίζουν όνομα ή εθνικότητα, ούτε εάν υπήρχε ρωσική παρουσία κατά την εκτόξευση, ούτε εάν οι χειριστές έχουν εκπαιδευτεί στη Ρωσία, εάν και , όπως τόνισαν, έχουν παρατηρηθεί «ευρεία εκστρατεία εξοπλισμού και εκπαίδευσης των ανταρτών» από τη Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες. Μια εξήγηση, η πιο πιθανή, όπως είπαν, είναι πως η εκτόξευση πυραύλου έγινε από λάθος των ανταρτών.  

http://gr.rbth.com/news
23/7/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin