Thursday, August 14, 2014

Αποχώρηση από ΕΔΑΔ εξετάζει η Ρωσία

Η Μόσχα ενδέχεται να αποσυρθεί από τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαμηνύει ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν που καταγγέλλει ότι το ΕΔΑΔ «δεν προστατεύει δικαιώματα, αλλά εκπληρώνει μια πολιτική λειτουργία»....

Στο ενδεχόμενο απόσυρσης της Ρωσίας από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αναφέρθηκε σήμερα (Πέμπτη) ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν.


Το Δικαστήριο αυτό του Συμβουλίου της Ευρώπης «δεν προστατεύει δικαιώματα, αλλά απλώς εκπληρώνει μια ορισμένη πολιτική λειτουργία», είπε ο Πούτιν μιλώντας σε Ρώσους βουλευτές στην Κριμαία.

 Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είπε επίσης ότι η Ρωσία ενδέχεται να αποχωρήσει οριστικά από τη δικαιοδοσία του ΕΔΑΔ, εάν οι πρακτικές που ακολουθεί κλιμακωθούν.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι η Ρωσία μπορεί να καταγγείλει ή να διακόψει τη συμμετοχή της σε διεθνείς συμφωνίες, εάν κρίνει ότι είναι προς το εθνικό της συμφέρον. 

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την εφαρμογή της οποίας ελέγχει το ΕΔΑΔ.
efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
14/8/14
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin