Wednesday, October 8, 2014

Κύπρος: Με τη διαδικασία του πήγαινε-έλα οι συνομιλίες...

Είναι πολύ σημαντικό να ενεργήσουν τώρα όλοι με υπευθυνότητα και να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα εξερχόμενος από το Προεδρικό, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο κ. Άιντα, ο οποίος ανέφερε ότι θα συνεχίσει να συνομιλεί με τις δύο πλευρές για την ανάπτυξη ιδεών με στόχο την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, είπε ότι αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τον Κουντρέτ Οζερσάι και τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι αναμένεται να επισκεφθεί και την Άγκυρα σύντομα.


Αναγνώρισε ότι πρόκειται για μια στιγμή έντασης γιατί η κατάσταση έχει καταστεί πιο περίπλοκη δεδομένων των εξελίξεων στη θαλάσσια περιοχή (ΑΟΖ), όπως είπε. Ωστόσο, επανέλαβε ότι οι όροι εντολής του δεν έχουν αλλάξει και ότι θα συνεχίσει να συνομιλεί με τις δύο πλευρές, προσθέτοντας ότι «έχουμε καθορίσει σειρά θεμάτων προς συζήτηση».

"Είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Θα δω σε λίγο τον κ. Όζερσαι και στη συνέχεια τον ηγέτη της τ/κ κοινότητας. Θα συνεχίσω να συνομιλώ με τις δύο πλευρές για να αναπτύξουμε ιδέες για τη λύση του κυπριακού. Γνωρίζω ότι η περίοδος είναι τεταμένη και η κατάσταση έχει περιπλακει λόγω των εξελίξεων στη θάλασσα. Υπογράμμισα και στις δύο πλευρές τους στρατηγικούς λόγους για τους οποίους το στάτους κβο είναι απαράδεκτο. Οι πρόσφατες εξελίξεις υποδηλώνουν την ανάγκη, οι δύο ηγέτες να εργαστούν όσο πιο σκληρά γίνεται για να καταλήξουν σε λύση το συντομότερο", ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άιντα.
[www.sigmalive.com]
8/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin