Wednesday, December 24, 2014

Ένα βήμα πιο κοντά στις εκλογές...

Με μία μικρή αύξηση των «ναι» και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Υπέρ του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές. «Παρών» ψήφισαν 131 βουλευτές.

Συγκεκριμένα, εκτός των 155 ψήφων που συγκεντρώθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, ο Σταύρος Δήμας πήρε θετική ψήφο από 13 ακόμη βουλευτές.
Υπέρ του Δήμα, όπως και στην πρώτη ψηφοφορία, ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου και Γιώργος Νταβρής.
Διαφορετική στάση από την προηγούμενη ψηφοφορία κράτησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Κουράκος, Μίκα Ιατρίδη, Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος και Παναγιώτης Μελάς αλλά και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, οι οποίοι δεν είχαν συμμετάσχει στην πρώτη ψηφοφορία.
«Παρών», όπως και στην πρώτη ψηφοφορία, ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Μίμης Ανδρουλάκης, Πέτρος Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης και Βασίλης Καπερνάρος.
Απούσα ήταν μόνο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η οποία βρισκόταν στο νοσοκομείο και με επιστολή της έκανε γνωστό ότι αν βρισκόταν στη διαδικασία θα ψήφιζε παρών.
Το παρασκήνιο υπήρξε για ακόμη μία φορά έντονο, ενώ η κυβέρνηση αναμένει πλέον την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, όπου αν δεν συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι υπέρ του υποψήφιου Σταύρου Δήμα, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πάντως ότι μέχρι τους 180 «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος».
Σημαντικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να παίξει η στάση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, μετά την προσέγγιση του προέδρου της Φώτη Κουβέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κουβέλης σ την εισήγησή του στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος,
ανάφερε ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα  και έχει συζητήσει την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.
Παρ΄ όλα αυτά, αίνιγμα για την τρίτη ψηφοφορία παραμένουν οι τρεις βουλευτές Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας και Νίκη Φούντα, η οποία ψήφισε παρών, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ και την παραμονή της ως ανεξάρτητη βουλευτής.
Την αντίδρασή της εξέφρασε και η Μαρία Ρεπούση, τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλύοντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM τα σενάρια περί κοινής καθόδου με τον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για διαφορετικές κομματικές οντότητες.
 [elzoni.gr]
24/12/14
--
-
 

MEDIA GR - MME EL

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin