Saturday, January 24, 2015

Αμετάπειστος ο Μπαν Κι Μουν. Εμμένει στην ορθότητα της έκθεσής του

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εμμένει στην ορθότητα της έκθεσης του για ανανένωση της θητείας της Ουνφικύπ, η οποία περιέχει αναφορά στη λεγόμενη απομόνωση των Τουρκοκυπρίων και όπως δηλώνει η Λευκωσία δεν παρουσιάζει την σωστή εικόνα των γεγονότων σε ότι αφορά τις Τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν, Στέφαν Ντούτζαρικ ανέφερε ότι όπως συχνά συμβαίνει με εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα για διάφορα θέματα, κάποτε υπάρχει κριτική και κάποτε καλωσορίζονται. Δεν πρόκειται, είπε ο κύριος Ντούτζαρικ να υπεισέλθει ο Μπαν Κι Μουν σε λεπτομέρειες για την έκθεση της Ουνφικύπ και να επαναλάβει σχολιασμούς. Προφανώς είναι η έκθεση του, τόνισε, και επιμένει σε αυτή.

Ως προς τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα ανέφερε ότι οι συνομιλίες δεν προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση, επικαλούμενος δήλωση του Έσπεν Μπάρθ Άϊντα, ειδικού συμβούλου του Μπαν Κι Μουν για το Κυπριακό.

Ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο για τη δυσαρέσκεια της Λευκωσίας στην έκθεση, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα υπογράμμισε ότι οι τοποθετήσεις του κυρίου Άϊντα ήταν βασισμένες στην ερμηνεία των δεδομένων και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην εκτίμηση του.
Κωνσταντίνος Τσιντάς

 riknews.com.cy
24/1/15 (6:34)
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin