Sunday, January 25, 2015

Exit poll: Από 35,5% έως 39,5% ο ΣΥΡΙΖΑ


Ποσοστό από 35,5% έως 39,5% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει το διακαναλικό exit poll που μετέδωσαν, ακριβώς στις 19:00, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega, ΑΝΤ1, ΝΕΡΙΤ, Alpha και STAR. 
Συγκεκριμένα: 

ΣΥΡΙΖΑ:  35,5% - 39,5% 
ΝΔ: 23% - 27%
Ποτάμι:  6,4% - 8%
Χρυσή Αυγή: 6,4% - 8%
KKE: 4,7% - 5,7%
ΠΑΣΟΚ: 4,2% - 5,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,5% - 4,5%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2,2% - 3,2%
 mme.gr
25/1/15
--
-

15 comments:

  1. Ας περιμένουμε τα αληθινά αποτελέσματα, λέει η Σπυράκη ...

    «Είναι ένδειξη και όχι αληθινά αποτέλεσμα. Πρέπει να περιμένουμε».

    Τα παραπάνω ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

    Η κυρία Σπυράκη είπε ακόμη ότι πρέπει να εξεταστεί το ποσοστό της αποχής, ενώ τόνισε πως η ΝΔ είναι εδώ «για να εγγυηθεί το αύριο της χώρας».
    http://www.tanea.gr/news/politics/article/5202331/as-perimenoyme-ta-alhthina-apotelesmata-leei-h-spyrakh/

    ReplyDelete
  2. REUTERS: "Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς αναμέτρηση με την ΕΕ"...

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ελληνικό κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, βρίσκεται σε πορεία να ανοίξει ένα μέτωπο μάχης με τη Γερμανία και άλλα μέλη της ΕΕ που τάσσονται υπέρ της λιτότητας", είναι το πρώτο σχόλιο του πρακτορείου Reuters μετά τα αποτελέσματα των exit polls. "Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπνεύσει και άλλα κόμματα που αντιτίθενται στη λιτότητα, από τους όμορους Podemos, ένα νέο κόμμα που φέρεται να προηγείται στην Ισπανία, μέχρι το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία", συνεχίζει το ίδιο σχόλιο.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113441861

    ReplyDelete
  3. Ο Δρίτσας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ προς τις Ενοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία...

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θοδωρής Δρίτσας, έπειτα από προτροπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, επικοινώνησε με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και Αστυνομίας για να τους μεταφέρει ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία, περιβάλλονται με εμπιστοσύνη.
    http://www.tanea.gr/news/politics/article/5202334/empistosynh-apo-tsipra-stis-enoples-dynameis-kai-thn-astynomia/

    ReplyDelete
  4. Guardian: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει Καραμανλή για ΠτΔ...

    Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετέδωσε πριν από λίγο η βρετανική Guardian, επικαλούμενο πηγές.

    Την πληροφορία μετέδωσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πολ Μέισον μέσω ανάρτησης στο twitter, σύμφωνα με την οποία: «Ο Τσίπρας θα προτείνει τον βετεράνο συντηρητικό και έπικριτή της λιτότητας Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο».
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64129370

    ReplyDelete
  5. Χαριλάου Τρικούπη: «Ο Παπανδρέου μας στέρησε την τρίτη θέση» ...

    «Ο Παπανδρέου μας στέρησε την τρίτη θέση» σχολίαζαν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ με τη δημοσιοποίηση των exit polls. «Ευθύνεται ο Γιώργος Παπανδρέου με την κίνησή του να διασπάσει την παράταξη και να ιδρύσει το ΚΙΔΗΣΟ».

    Όπως επισήμαιναν, το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από τα γραφεία του κόμματος και θα επιστρέψει με τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων, οπότε θα προβεί και σε δηλώσεις.
    http://www.tanea.gr/news/politics/article/5202335/xarilaoy-trikoyph-o-papandreoy-mas-sterhse-thn-trith-thesh/
    25/1/15

    ReplyDelete
  6. ΠαΣοΚ: Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πλειοψηφίες του 35% - 37% ...

    Θα προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

    Στην επόμενη ημέρα θα στρέψει το ΠαΣοΚ το ενδιαφέρον του τις προσεχείς ημέρες καθώς θεωρεί ότι τα προβλήματα της χώρας έχουν διογκωθεί και ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πλειοψηφίες ούτε του 35% - 37%.

    Σε σύσκεψη που έγινε νωρίς στο απόγευμα στα γραφεία του ΠαΣοΚ στη Χαρ. Τρικούπη υπό την προεδρεία του Ευάγγελου Βενιζέλου παρουσία όλων των βασικών στελεχών, πρώην υπουργών και υποψήφιων βουλευτών, αποφασίστηκε ότι το ΠασοΚ θα προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας και αν δεν προκύψει τέτοια κυβέρνηση θα στηρίξει από τη θέση της αντιπολίτευσης αποφάσεις που εμπίπτουν στην εθνική στρατηγική της οποίας τους άξονες έχει περιγράψει προεκλογικά................http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=670602
    25/1/15

    ReplyDelete
  7. Βάιντμαν: Η βοήθεια προς την Ελάδα θα συνεχιστεί μόνο αν τηρούνται οι συμφωνίες ...

    Σχόλιο του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας μετά τα εxit poll των εκλογών.

    Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των exit polls ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, δήλωσε ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί μόνο αν τηρούνται οι συμφωνίες ενώ δεν υπάρχιε θέμα κουρέματος του χρέους.
    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=670606

    ReplyDelete
  8. Μηλιός: «Το πρόγραμμα, στο οποίο είχε συμφωνήσει στο Eurogroup ο κ. Χαρδούβελης είναι πλέον νεκρό»...

    Είναι μία ιστορική νίκη του ελληνικού λαού. Είναι μία αλλαγή σελίδας, είναι μια ιστορική στιγμή για όλη την Ευρώπη. Αλλάζουμε σελίδα στη χώρα μας, ο ελληνικός λαός παίρνει το μέλλον του στα χέρια του, δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της εθνικής σωτηρίας, είναι η κυβέρνηση που θα προωθήσει, θα υπερασπίσει και θα κατοχυρώσει τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά συγχρόνως είναι όχι απλώς ένα μήνυμα, είναι η αρχή της μεγάλης αλλαγής για όλη την Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει με τον αποπληθωρισμό, με την ύφεση, με την αυξανόμενη ανεργία, με την υπερχρέωση. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο, η χώρα μας, ο λαός μας είναι στη πρωτοπωρία μιας πολύ μεγάλης αλλαγής. Είμαστε όλοι συγκινημένοι και ευτυχισμένοι» πρόσθεσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τι θα κάνει αύριο στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, είπε: «Φαντάζομαι ότι ο κ. Χαρδούβελης θα κλείσει τις εκκρεμείς υποθέσεις, τεχνικού χαρακτήρα. Διότι αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο είχε συμφωνήσει ο κ. Χαρδούβελης, ως εκπρόσωπος του κ. Σαμαρά, είναι πλέον νεκρό».
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113441874
    25/1/15

    ReplyDelete
  9. Αιχμές πρώην υπουργών του Καραμανλή κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας ...

    Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που κατείχαν κορυφαίες υπουργικές θέσεις κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή (2004-2009) αφήνουν ανοιχτά αιχμές κατά της προεκλογικής τακτικής της ΝΔ.

    Ο πρώην υπουργός Παιδείας και Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι «νιώθω ότι η Νέα Δημοκρατία, το τελευταίο διάστημα, με δικές μας πράξεις και παραλείψεις, έχει αποκοπεί από τον στρατηγικό στόχο του μεσαίου χώρου.

    »Δώσαμε τον μεσαίο χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και κόψαμε τον ομφάλιο λώρο με την μεσαία αστική τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

    Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησης Καραμανλή Γιώργος Βουλγαράκης ανέφερε τα εξής:

    «Ο ελληνικός λαός έκανε την επιλογή του, ελπίζω να μην το μετανιώσει». Μ' αυτά τα λόγια, ο Γεώργιος Ράλλης παρέδιδε την κυβέρνηση το 1981. Έχω την αίσθηση, ότι το ίδιο θα επαναλάμβανε και σήμερα…Όσον αφορά τη ΝΔ, υπάρχουν δύο μόνον επιλογές: η θα περιμένει να αλλάξει ο λαός, η θα αλλάξει η ίδια. Προσωπικά πιστεύω, ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΝΔ στη Ρηγίλλης και τις αρχές της!»...................http://www.tanea.gr/news/politics/article/5202324/sphliwtopoylos-h-nea-dhmokratia-apokophke-apo-ton-mesaio-xwro/

    ReplyDelete
  10. Το 11,6% των ψηφοφόρων της ΝΔ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ...

    Με βάση τα πρώτα exit poll, φαίνεται ότι το 74,3% των ψηφοφόρων της ΝΔ στις Ευρωεκλογές παρέμειναν σταθεροί στην επιλογή τους και στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

    Ωστόσο, υπήρξε ένα ποσοστό περί το 11,6%, το οποίο μετακινήθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το μερίδιο ήταν και το μεγαλύτερο που έχασε η Νέα Δημοκρατία από τη δύναμή της ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

    Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η εικόνα για την Ελιά (ΠΑΣΟΚ): Ένας στους πέντε ψηφοφόρους της Ελιάς (19%) στις Ευρωεκλογές, ψήφισαν ΓΑΠ στις βουλευτικές, ενώ το 24% ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ................http://www.protothema.gr/politics/article/445628/to-116-ton-psifoforon-tis-nd-psifisan-suriza/
    25/1/15

    ReplyDelete
  11. Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 10% από τη ΝΔ σύμφωνα μe το exit poll της Pulse ...

    Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 10% από τη ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εξόδου της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

    Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 34,5-40,5% του δείγματος και η ΝΔ 24,5-30,5%. Τρίτο εμφανίζεται το Ποτάμι με 5-8%, και ακολουθούν η ΧΑ με 4,5-7,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4-7%, το ΚΚΕ με 3,5-6,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,5-5,5% και το Κίνημα με 1,5-4,5%.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=37240&subid=2&pubid=113441881

    ReplyDelete
  12. Βαρύ κλίμα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας - Εκτακτο συνέδριο εξετάζει ο Αντ. Σαμαράς - Αρχισαν τα καραμανλικά πυρά ...

    Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ επικρατεί παγωμάρα, καθώς στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, κατέρρευσε η πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική τους, ενώ αναδείχθηκαν τα πολλαπλά λάθη που έγιναν σε πολλά επίπεδα.

    Το κρίσιμο ζήτημα από εδώ και πέρα, είναι πιο κεντρικό στέλεχος της ΝΔ θα θέσει και πότε θέμα ηγεσίας. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο κ.Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να δρομολογήσει ο ίδιος εξελίξεις.

    Βαρύ κλίμα επικρατεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση του exit poll, όπου καταγράφεται μεγάλη και ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η σημερινή ηγετική ομάδα υπό τον Αντώνη Σαμαρά, οργανώνει την άμυνά της, παρά το γεγονός ότι το κόμμα της ΝΔ έχει υποστεί καίρια ήττα, ιδεολογικού, πολιτικού και στρατηγικού χαρακτήρα.

    Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στον τρίτο όροφο μαζί με τους συνεργάτες του Χρ. Λαζαρίδη και Δημ. Σταμάτη..............http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=670596
    25/1/15

    ReplyDelete
  13. Διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από το ραδιομεγάρο της Αγίας Παρασκευής ...

    Πέντε κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται έξω και γύρω από τη ΝΕΡΙΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για «προληπτικούς λόγους».
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113441882
    25/1/15

    ReplyDelete
  14. Συγχαρητήρια στον Τσίπρα από τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Ιταλίας ...

    «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την νέα ελληνική κυβέρνηση» λέει ο Σάντρο Γκότσι
    Τα πρώτα συγχαρητήρια στον κ. Αλέξη Τσίπρα για την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν να στέλνουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Ιταλίας Σάντρο Γκότσι να κόβει το νήμα των δηλώσεων από την Ε.Ε.............http://www.protothema.gr/politics/article/445635/sugharitiria-ston-tsipra-apo-ton-upourgo-europaikon-upotheseon-tis-italias/
    25/1/15

    ReplyDelete
  15. ΚΚΕ: Υπό αίρεση η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ...

    Ψήφο απόρριψης προς την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το ΚΚΕ την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, σε άτυπο σχόλιό του μετά την ανακοίνωση των exit poll.

    «Είναι ψήφος που περιέχει προσδοκία μειωμένων απαιτήσεων, ικανοποίησης, έστω και λίγων. Ταυτόχρονα δεν είναι ψήφος συνολικής αποδοχής και μεγάλων προσδοκιών, με μια έννοια είναι ψήφος υπό αίρεση, υπό εξέταση της πορείας της νέας κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

    «Το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε κάτω από την πίεση ενός ρεύματος άμεσης κυβερνητικής εναλλαγής. Επικράτησε η λογική «ποια κυβέρνηση-ποιος διαπραγματευτής» πάντα μέσα στα αντιλαϊκά τείχη της ΕΕ, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού. Το σύστημα καταφέρνει ακόμα να εγκλωβίζει εκλογικά την λαϊκή δυσαρέσκεια σε δρόμους ανώδυνους, ελεγχόμενους από το ίδιο» σχολιάζει ο Περισσός................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64129401
    25/1/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin