Wednesday, March 4, 2015

Έτοιμη για την επιχείρηση της Μουσούλης η Τουρκία

25 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη μεταφέρθηκαν στις στρατιωτικές βάσεις του Ντιγιάρμπακιρ αρχίζοντας αναγνωριστικές πτήσεις πριν από την επιχείρηση που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών στην Μουσούλη τέλη Απριλίου με αρχές Μαϊου.

Αν και συζητείται ακόμη αν θα συμμετάσχει η Τουρκία σε μια τέτοια επιχείρηση τα πολεμικά αυτά αεροσκάφη είναι έτοιμα για πιθανή επίθεση των τζιχαντιστών στα εδάφη της Τουρκίας και έχουν διαταγές να χτυπήσουν.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα τόνισε τη σημασία που έχει η Μοσούλη για την Τουρκία και δεν απέρριψε τους ισχυρισμούς αναφορικά με την εμπλοκή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις της συμμαχίας.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους λογιστική στήριξη και να δώσει πληροφορίες μυστικών πληροφοριών στο Ιράκ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.



Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Τουρκία είναι αδύνατον να μείνει μακριά από την επιχείρηση της Μοσούλης ωστόσο το ερώτημα είναι τί είδους βοήθεια θα δώσει. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα δώσει την βάση Ιντσιρλίκ στις συμμαχικές δυνάμεις για τις αεροπορικές επιδρομές που θα γίνουν κατά τον τζιχαντιστών στη Μοσούλη.

Η εκτίμηση είναι ότι τον Απρίλιο-Μάιο θα ξεκινήσουν οι αεροπορικές επιχειρήσεις οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 4 - 5 μήνες και τον Οκτώβριο το αργότερο να πραγματοποιηθεί και χερσαία επιχείρηση. Στόχος είναι η απελευθέρωση της Μουσούλης η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από τον Ιούνιο του 2014.
Πηγή: Άννα Ανδρέου
Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

 [riknews.com.cy]
4/3/15
--
-
Related:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin