Friday, April 3, 2015

Ν.Δ.: Πέντε ψέματα της κυβέρνησης

 Για «κυβέρνηση ψεμάτων» κάνει λόγο η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τη συμπολίτευση για πέντε ψέματα.

Αρχικά, η Ν.Δ. καταλογίζει στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι, ενώ δήλωναν πως επετεύχθη μέσα από τη διαπραγμάτευση η μείωση του ύψους του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος, το ελληνικό πακέτο μέτρων που δημοσίευσαν οι Financial Times κάνει λόγο για πλεόνασμα ύψους 3,1, ενδεχομένως και 3,9% του ΑΕΠ.

Ως δεύτερο ψέμα, η Ν.Δ. χαρακτηρίζει τη δήλωση του Πρωθυπουργού περί «χώρας βαθιά πεσμένης στο γκρεμό». Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπαραβάλλει τα non papers που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεδριάσεις του Eurogroup, όπου «παραδεχόταν ότι παρέλαβε τη χώρα με πλεονάσματα και υποστήριζε ότι αυτά τα πλεονάσματα είναι η αφετηρία στην οποία στέκεται η κυβέρνησή του».

Συνεχίζοντας, η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ., επικαλούμενη τη λίστα που απεστάλη στους «θεσμούς», κατηγορεί τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ότι έλεγαν ψέματα, όταν σημείωναν ότι δεν θα δεχθούν νέα υφεσιακά μέτρα.

Παράλληλα, η Ν.Δ. αφήνει αιχμές και για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με τις πράξεις της διαψεύδει δηλώσεις στελεχών της περί «ακύρωσης της αποκρατικοποίησης».

Κλείνοντας, η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για ένα πέμπτο ψέμα της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις των μισθών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η «αλήθεια», όπως σημειώνει η Ν.Δ., αποκαλύπτεται από έγγραφο της διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου αναφέρεται ότι «τυχόν περαιτέρω αύξηση των αποδοχών και συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο το δημοσιονομικό προγραμματισμό της χώρας».

  [naftemporiki.gr]
3/4/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ: 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin