Wednesday, April 1, 2015

Με το σταγονόμετρο η αύξηση του ELA από την EKT. Κατά 700 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το πλαφόν άντλησης ρευστότητας

Την αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό της τράπεζας της Ελλάδος (ELA) προχώρησε την Τετάρτη το βράδι η ΕΚΤ.

Πλέον το πλαφόν άντλησης ρευστότητας από το εργαλείο της εγχώριας νομισματικής αρχής ανέρχεται σε 71,8 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκροές καταθέσεων οι οποίες αν και έχουν επιβραδυνθεί, τις τελευταίες εβδομάδες, συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάρτιο τα υπόλοιπα των καταθέσεων υποχώρησαν κατά περίπου 3 δισ. ευρώ, ποσό που αναπληρώθηκε μέσω του ELA.

Η ΕΚΤ για μια ακόμα φορά αύξησε το όριο χρηματοδότησης κατά το δυνατόν λιγότερο, προκειμένου από τη μια πλευρά να συνεχισθεί η στήριξη στις τράπεζες, αλλά από την άλλη να μην υπάρχει δυνατότητα έμμεσης χρηματοδότησης του δημοσίου λόγω της απαγόρευσης χρήσης αυτών των κεφαλαίων για την αγορά εντόκων γραμματίων. Το δ.σ. της ΕΚΤ θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για το ίδιο θέμα.

  [tovima.gr]
1/4/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin