Tuesday, April 28, 2015

"Δεν ανοίγουν τα ταμεία της ΕΚΤ, χωρίς συμφωνία..." (Jeroen Dijsselbloem)

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ασκεί ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, στέλλοντας ταυτόχρονα αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα.

Σε συνέντευξη σε ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι "η πρόσφατη αναδίπλωση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας δεν μπορεί από μόνη της να άρει το αδιέξοδο μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της".


Πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, "στοιχηματίζει ότι, επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανοίξει τα ταμεία της ή θα χαλαρώσει τους ισχύοντες κανονισμούς".


Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διαμήνυσε προς την Αθήνα ότι δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα ταμεία της ΕΚΤ, αν δεν επιτευχθεί τελική και στέρεα συμφωνία στο Γιούρογκρουπ.

Πιο παραγωγικές οι συνομιλίες
Εντατικοποίηση και πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εταίρων, υπήρξε μετά τη συνεδρία του Γιούρογκρουπ στη Ρίγα της Λετονίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Annika Breidthardt, εκπρόσωπος της Κομισιόν για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, δήλωσε ότι οι συνομιλίες είναι πλέον πιο παραγωγικές και αποτελεσματικές.
Ωστόσο, η κ. Breidthardt αρνήθηκε να επιβεβαιώσει κατά πόσο θα συνεδριάσει αύριο το Brussels Group στις Βρυξέλλες.
Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν θέλησε να σχολιάσει τις αναφορές του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για ενδεχόμενο δημοψήφισμα επί της τελικής συμφωνίας με τους θεσμούς.
Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου
Πηγή: ΚΥΠΕ, Reuters
riknews.com.cy

28/4/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Εγώ το ζήτησα από τον Τσίπρα και συμφωνήσαμε να διώξει τον Βαρουφάκη...

    «Διαψεύδει» επί της ουσίας το Γερούν Ντάισελμπλουμ τα όσα έχει πει για το Γιάνη Βαρουφάκη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. Με μία συνέντευξη στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, ο κ. Ντάισελμπλουμ δίνει διαφορετική εκδοχή για την υπόθεση αντικατάστασης του Γιάνη Βαρουφάκη από τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι εκείνος πρότεινε την αντικατάσταση Βαρουφάκη, ενώ, σημείωσε ότι συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

    «Είχα επαφές με τον Ελληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της» είπε ο Ολλανδός πρόεδρος του eurogroup, για να προσθέσει:

    «Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο».

    «Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο», υπογράμμισε.

    Δημιουργείται μείζον ζήτημα καθώς, αφενός οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ έγιναν σε κάμερα, αφετέρου, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας όταν και υποστήριξε ότι η απόφαση για βελτίωση της ομάδας διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν τη Ρίγα......crashonline.gr
    28/4/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin