Monday, June 22, 2015

Συνεδριάζει εκ νέου η ΕΚΤ για τη ρευστότητα στις ελ. τράπεζες

Οι προτάσεις που κατέθεσε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, σύμφωνα με στέλεχος που έχει γνώση του θέματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη εκ νέου προκειμένου να χορηγήσει πρόσθετη ρευστότητα στο ελληνικό σύστημα μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA). 


Ηδη σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε να αυξηθεί περαιτέρω το ανώτατο όριο δανεισμού μέσω του ELA.

Ωστόσο, μετά την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ όσο και μετά αυτή της περασμένης Παρασκευής δεν διέρρευσε το πρόσθετο ποσό που ενέκρινε η ΕΚΤ. Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι το ανώτατο πλαφόν του ELA εχει αυξηθεί από τα 84,1 δισ. ευρώ (που ήταν την προηγούμενη Τετάρτη) στα περίπου 88,5 δισ. ευρώ.

 [kathimerini.com.cy]
22/6/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα για την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα έρθει σε δύσκολη θέση, υπογράμμισε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ...

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιέννη, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης υποστήριξε ότι η έλλειψη συμφωνίας, θα φέρει σε δύσκολη θέση την ΕΚΤ σχετικά με την παροχή πρόσθετης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

    Σχετικά με τη σημερινή αύξηση του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA), ο Έβαλντ Νοβότνι τόνισε ότι η απόφαση της ΕΚΤ αρκεί μόνο για σήμερα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας έκτακτης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας.

    «Μόλις το αποτέλεσμα της Συνόδου γίνει γνωστό, τότε η ΕΚΤ θα αποφασίσει εάν θα υπάρξει νέα αύξηση του ELA» εξήγησε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι σήμερα το ELA αυξήθηκε στα 87,8 δισ. ευρώ.
    naftemporiki.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin