Tuesday, July 7, 2015

Πρόγραμμα-γέφυρα προς την Ελλάδα. Αφού πρώτα εξεταστεί το σημερινό επίπεδο φορολ. εσόδων και η κατάσταση των τραπεζών. (Κομισιόν)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αποκλείει ένα πρόγραμμα-γέφυρα προς την Ελλάδα, πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης για το πλήρες τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, ώστε η χώρα να μπορέσει να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε πρόγραμμα-γέφυρα σε συζήτηση που είχε χθες βράδυ στο Στρασβούργο με τον πρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο.


Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις σε δόσεις, χρέη στο εσωτερικό και κρατικές ανάγκες που ξεπερνούν τα 11 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος Αυγούστου.


Όπως ξεκαθάρισε χθες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, η τελευταία πρόταση Γιούνκερ της 25ης Ιουνίου θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση συζήτησης για ένα ενδεχόμενο πρόγραμμα-γέφυρα.


Κοινοτικοί αξιωματούχοι τονίζουν πάντως ότι πρέπει να γίνει οικονομική αναπροσαρμογή της πρότασης, αφού πρώτα εξεταστεί το σημερινό επίπεδο φορολογικών εσόδων και η κατάσταση των τραπεζών.

  riknews.com.cy
7/7/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin