Thursday, December 10, 2015

Άνοιξαν οι γραμμές στην Ειδομένη

Τα δρομολόγια των τρένων άρχισαν ξανά μετά το άνοιγμα της γραμμής  στην Ειδομένη.

Η αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των μεταναστών από τη σιδηροδρομική γραμμή έγινε χθες, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και προβλήματα.


Την ίδια ώρα, οι μετανάστες που είχαν πραγματοποιήσει το μπλόκο στα σύνορα, καθώς δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στην ΠΓΔΜ, μεταφέρονται στην Αθήνα με λεωφορεία και στη Θεσσαλονίκη με αμαξοστοιχία.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές μεταναστών, που αντέδρασαν στην απομάκρυνσή τους, ωστόσο σύντομα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παράλληλα, προσήχθησαν δυο δημοσιογράφοι και δυο φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν κοντά στον καταυλισμό των προσφύγων και αφού έγινε εξακρίβωση των στοιχείων τους αφέθηκαν ελεύθεροι και βρίσκονται μαζί με τους συναδέλφους τους σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από το σημείο της επιχείρησης.

  • Στο μεταξύ, στο ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΔΓΜ, σύμφωνα με εκτιμήσεις μεταφορικών εταιρειών.

Η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε σήμερα το πρωί, έπειτα από την αστυνομική επιχείρηση, απομακρύνοντας 2.000 μετανάστες που βρίσκονταν στο σημείο. Έως αυτή τη στιγμή, έχουν διέλθει από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα τρεις εμπορικές αμαξοστοιχίες.

«Πρόκειται για μία αμαξοστοιχία με 15 βαγόνια που μεταφέρει ζάχαρη, μία με 17 βαγόνια που μεταφέρει χημικά και μία της COSCO με 38 άδεια βαγόνια, που κατευθύνεται στον Πειραιά, για να φορτώσει» ανέφερε ο Ανέστης Σαχπελίδης, εκπρόσωπος μεταφορικών εταιρειών.

  elzoni.gr
10/12/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin