Saturday, August 5, 2017

Ανακοίνωση πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα: «Δεν εφοδιάζουμε με βαρέα όπλα τους Κούρδους στη Συρία»

εξοπλίζοντας τους Κούρδους της Συρίας
Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά έσπασαν τη σιωπή τους απαντώντας στις κατηγορίες τουρκικών εφημερίδων ότι «δήθεν υπάρχουν σχέδια για την υπονόμευση της Τουρκίας εξοπλίζοντας τους Κούρδους της Συρίας που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών».

Ανακοίνωση της αμερικάνικης πρεσβείας στην Άγκυρα στην επίσημη ιστοσελίδα της (αγγλικά και τούρκικα) και στο Twitter, αποκρούει τους ισχυρισμούς στα δημοσιεύματα για μεγάλες αποστολές όπλων στους Κούρδους της Συρίας».

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ανακριβείς πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες, λανθασμένα ισχυρίζονται ότι οι ΗΠΑ έχει στείλει ‘τανκς’ και ‘εκατοντάδες φορτηγά με όπλα’ στη Συρία για να ενισχύσει το YPG (τις Μονάδες Προστασίας των Κούρδων της Συρίας).

Η ανακοίνωση συμπληρώνει: «Οι ΗΠΑ ουδέποτε παρείχαν τανκς σε οποιαδήποτε ομάδα που μάχεται το Daesh στη Συρία, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της αμερικάνικης βοήθειας ήταν ελαφρά όπλα και πολεμοφόδια που εστάλησαν στον Συριακό Αραβικό Συνασπισμό και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)» (που πολεμούν στο πλευρό του YPG.

«Πολύ μικρότερη ποσότητα όπλων παραδόθηκε στο κουρδικό στοιχείο, περιορισμένη λόγω της προσπάθειάς τους να επιτύχουν –αυτό που επιθυμούμε όλοι- την κατάληψη της Ράκα και την καταστροφή του Daesh», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της αμερικάνικης πρεσβείας στην Άγκυρα.
 [zougla.gr]
  5/8/17
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin