Monday, April 9, 2012

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΕΙΔΩΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ....

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Τ. ΔΟΥΛΚΕΡΗ
Μία διεξοδική αναζήτηση στην εποχή της εικόνας, όπου οι περισσότεροι δημιουργούν «φαντάσματα» του εαυτού τους, αποτελεί το βιβλίο της Τέσσας Δουλκέρη «Το Είδωλο, Η κατασκευή της εικόνας», το οποίο παρουσιάζεται σήμερα.

Πρόκειται για ένα βιβλίο- εγχειρίδιο που δείχνει τον τρόπο κατασκευής της εικόνας ενός ειδώλου.

Ένα βιβλίο χρήσιμο για τα δημόσια πρόσωπα (καλλιτέχνες του θεάματος, πολιτικούς, δημοσιογράφους, αθλητές, μοντέλα) αλλά και για το ευρύ κοινό που αρέσκεται να διαβάζει τις ζωές των άλλων! Τόσο αληθινό και ζωντανό, που ψάχνεις να βρεις, ποια είναι στην πραγματικότητα η Αγνή Δηαγά;

Η Αγνή Δηαγά είναι ηθοποιός και δίνει συνέντευξη σε μια δημοσιογράφο συμμετέχοντας σ’ ένα τηλεοπτικό παιχνίδι.

Στη συνέντευξη που διαρκεί σε πολλά επεισόδια, θίγονται επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα (όπως καριέρα, σεξ, πολιτική, οικογένεια κ.ά.) αλλά παράλληλα περιλαμβάνει τα γεγονότα της ζωής της που δεν είναι γνωστά. Το ενδιαφέρον στην διήγηση είναι ό,τι υπάρχουν δύο απαντήσεις. Η μία η «κατασκευασμένη» και η άλλη η αληθινή που δεν λέγεται, η «κρυφή»!


Το έπαθλο του παιχνιδιού είναι η ολοκλήρωση της συνέντευξης χωρίς ψέματα! Όλα βαίνουν ομαλά μέχρις ότου έρχεται η… ανατροπή λίγο πριν από το τέλος!Η διήγηση είναι τόσο ζωντανή, τόσο αληθινή και ενδιαφέρουσα που ο αναγνώστης ψάχνει να βρει την ταυτότητα της ηθοποιού.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 9 Απριλίου και ώρα 19:00 στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone Σκουφά 64 & Γριβαίων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σήλια Νικολαΐδου- πανεπιστημιακός, Μάρκος Χολέβας- σκηνοθέτης Εμμανουέλλα Αγγουράκη- δημοσιογράφος.

Συντονίζει η ηθοποιός Μαρία Αλιφέρη. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ίρις Μπουκαρή.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα...


Η Τέσσα Δούλκερη είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Έχει Πτυχίο Νομικής, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου από το ΑΠΘ, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο Paris I-Sorbonne και Διδακτορικό Δίπλωμα Επιστήμης της Πληροφόρησης-Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Paris II - Pantheon-Sorbonne. Έκανε πρακτική άσκηση στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο και στη Γαλλική Τηλεόραση (Πρώτο Κανάλι) στο Παρίσι.

Δίδαξε ως Ειδική Επιστήμων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ, καθώς και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για θέματα της ειδικότητας της στο πλαίσιο ανταλλαγών διδασκόντων του προγράμματος Socrates. 

------------------------------

Εκδηλώσεις ΜΚΟ (28)

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin