Tuesday, May 8, 2012

Ελληνικές Εκλογές : Έγκλημα και Τιμωρία ...

Η Δημοκρατία είναι ένα σύστημα διακυβέρνησης, που συνέλαβε το Ελληνικό Πνεύμα και σύμφωνα με το οποίο η εξουσία πηγάζει από τον Λαό, για να υπηρετεί την εθνική συνείδηση και την αξιοπρέπειά του.

Με τον όρο «συνείδηση» νοούνται η ιστορία, οι παραδόσεις και γενικά ο πολιτισμός του και με τον όρο «αξιοπρέπεια» οι συνθήκες διαβίωσης που σέβονται την ανθρώπινη φύση (υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια και δικαιοσύνη σε ασφαλές περιβάλλον).
Το σύστημα αυτό σταδιακά έγινε αποδεκτό από το σύνολο σχεδόν του ελεύθερου κόσμου. Μόνο που το ίδιο σταδιακά εκφυλίσθηκε. Κι έτσι αντί οι πολιτικές ηγεσίες να λειτουργούν με γνώμονα την υπηρέτηση της εθνικής συνείδησης και της αξιοπρέπειας των λαών που τους εκλέγουν, κατάντησαν να υποβαθμιστούν στο επίπεδο υπαλλήλων διαπλεκομένων και άνομων συμφερόντων σε βάρος του κοινού καλού.
Κάπως έτσι φθάσαμε στις σύγχρονες αλλά ψευδεπίγραφες δημοκρατίες, όπου η πολιτική δεν υπηρετεί τον άνθρωπο και το κοινό καλό μέσα από την παροχή και προστασία των κοινωνικών αγαθών, αλλά άνομα συμφέροντα και τα κέρδη τους μέσα από ψυχρούς αριθμούς.
Κάπως έτσι φθάσαμε στο σημείο να υποβαθμίζονται συνεχώς οι κοινωνικές παροχές (βασικό επίτευγμα των δημοκρατικών διακυβερνήσεων), επειδή έχουν κόστος. Και το κόστος αυτός είναι πλούτος που επιστρέφεται ανταποδοτικά σε αυτούς που τον παράγουν και δεν κατευθύνεται σε..
αυτούς που τον εποφθαλμιούν σαν επιπλέον κέρδος.

Ήδη στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου οι κοινωνικές παροχές είναι από ανύπαρκτες έως ελάχιστες και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια υπό διωγμό σε βαθμό έμμεσης υποδούλωσης ολόκληρων κοινωνιών. Σε αρκετά καλύτερη κατάσταση βρίσκεται η Ευρώπη, όπου οι βαθύτερες πολιτιστικές της ρίζες έχουν εγείρει αντιστάσεις. Όμως …
Ο έλληνας φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης είχε πει σε συνέντευξή του ότι «Θα είσαι είτε ελεύθερος είτε ήσυχος. Δεν μπορείς να έχεις και τα δύο». Και οι Έλληνες έκαναν αυτό ακριβώς το λάθος : Άφησαν ανεξέλεγκτες τις πολιτικές τους ηγεσίες, αρκεί να περνούν καλά και να έχουν την ησυχία τους.
Το αποτέλεσμα ήταν να προδοθούν από τις ηγεσίες αυτές και η Ελλάδα να γίνει ο «αδύναμος κρίκος» της Ευρώπης. Ο αδύναμος κρίκος για να σπάσει η αλυσίδα του ευρωπαϊκού κράτους πρόνοιας, που στερεί τόσα πολλά κέρδη από τις αγορές και προβάλει πρότυπα επιζήμια για τα συμφέροντά τους.
Μοιάζει να ήταν ένα καλομελετημένο σχέδιο με μεθοδεύσεις σε βάθος χρόνου, ώστε η Νέα Τάξη Πραγμάτων να πετύχει τον θεμελιώδη στόχο της : τη διάρρηξη των κοινωνικών ιστών και την υποδούλωση των κοινωνιών στην εξυπηρέτηση της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης.
Κανένα σχέδιο όμως δεν είναι τέλειο. Και στην προκειμένη περίπτωση το σφάλμα που έγινε ήταν τραγικό : αγνοήθηκε η Ελληνική Ιστορία και υποεκτιμήθηκε το Ελληνικό Πνεύμα !  Έτσι ο εφησυχασμός των Ελλήνων δημιούργησε την εσφαλμένη εντύπωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει οριστικά εκφυλισθεί στα επίπεδα των δοσίλογων ηγετών τους.
Οι ατίθασοι και συχνά αντιφατικοί Έλληνες αντιμετώπισαν στο διάβα της ιστορίας τους συνεχείς προκλήσεις και κάθε φορά το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν ο κακός τους εαυτός. Όταν κατόρθωναν να ξεπεράσουν τον κακό τους εαυτό έγραφαν νέες σελίδες ακόμη και στην παγκόσμια ιστορία.
Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν ότι και αυτή τη φορά τα κατάφεραν. Οι Έλληνες απέρριψαν την ησυχία τους με αντάλλαγμα την υποταγή και επέλεξαν την ελευθερία τους αγνοώντας οποιαδήποτε απειλή. Είναι πλέον έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση στο αδίστακτο και διεφθαρμένο περιβάλλον των διεθνών αγορών και να δείξουν το δρόμο και στους άλλους λαούς που έχουν ήδη αρχίσει να έχουν ανάλογα προβλήματα.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!!
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΠΡΟΣΒΑΛΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ !!!
ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ !!!
Άλλωστε όπου υπάρχει η ΥΒΡΙΣ έρχεται πάντοτε με το πλήρωμα του χρόνου και η ΝΕΜΕΣΙΣ ... Πάντοτε, για όλους και για όλα …

Στράτος Ουζούνογλου.-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin