Tuesday, June 5, 2012

Η ΨΗΦΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΕΣΗ ...

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος*
Δύο τα αντίθετα της ευβουλίας, έγραψε ο Θουκυδίδης, η ταχύτητα και η οργή! Αποφάσεις και ενέργειες υπό το κράτος της οργής δεν είναι ορθές. Οι άνεργοι και εκείνοι, των οποίων περιεκόπησαν οι μισθοί και συντάξεις, ήταν φυσικό να επιδιώξουν δια της ψήφου τους την τιμωρία των κομμάτων, που θεωρούν υπεύθυνα της οικονομικής εξαθλιώσεώς τους.
Όταν όμως η τιμωρία των κομμάτων αυτών συνεπάγεται περαιτέρω δυστυχία των πολιτών, ισχύει η λαϊκή παροιμία: «Θύμωσε ο αγάς και έκαψε τα γένια του»! Πράγματι η ακυβερνησία ή η ανάληψη της κυβερνήσεως από έναν νέο, ουδέποτε εργασθέντα, εκκινήσαντα δε από την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος και αναλαβόντα την αρχηγία του Συνασπισμού της Αριστεράς, με μέντορα τον κ. Αλαβάνο, κάθε άλλο παρά θα μας βελτιώσει τη θέση μας.
Ούτε η κρατικοποίηση των Τραπεζών, ούτε η χρησιμοποίηση των καταθέσεων των νοικοκυραίων για την ανάπτυξη, ούτε ο διορισμός 100.000 ανέργων στο δημόσιο, ούτε η δέσμευση καταθέσεων άνω των 20.000 ευρώ και της δευτέρας οικοδομής κάθε πολίτου, που μας εξαγγέλλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα μας εξυγιάνει την οικονομία της χώρας. Ο κ. Τσίπρας, μη ων απόφοιτος οικονομικής σχολής και έχων οικονομικές γνώσεις των επαγγελματιών καταληψιών, δεν είναι δυνατόν να διευθύνει ένα κράτος με τις απόψεις των συντρόφων του διαφόρων μαρξιστικών τάσεων. 
Χάριν της εξουσίας ελησμόνησε την ανάγκη τιμωρίας των υπευθύνων της σημερινής δυσβάστακτης οικονομικής καταστάσεως του λαού και έπαυσε να κάνει λόγο για αυτήν. Και όμως, είναι βέβαιο ότι οι Γεώργιος Παπανδρέου και Γεώργιος Παπακωνσταντίνου ενσυνειδήτως οδήγησαν το λαό στο Δ.Ν.Τ. και σε δύο μνημόνια, τα οποία μάλλον δεν ανέγνωσαν προ της υπογραφής των. Δεν διαπραγματεύτηκαν με τους δανειστές μας τους όρους τούτων, συντεταγμένους υπό μορφή προτάσεως προς συζήτηση, αλλά επέβαλαν μέτρα όπως αυτό της ραγδαίας περικοπής μισθών και συντάξεων, που θα επέφεραν αναποτρέπτως ύφεση και πτώση της οικονομίας. 
Οι Έλληνες αριστεροί, που χειροκροτούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν επεβάρυνε το δημόσιο με δάνεια για να προσλάβει άχρηστους υπαλλήλους και να αυξήσει τους μισθούς των ευνοουμένων του, στρέφονται τώρα κατά των δανειστών μας, διότι δεν μας χαρίζουν τα χρήματά τους, προκειμένου να συνεχίσουμε ένα βίο χωρίς στερήσεις. 
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κατεσπατάλησαν όλες τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ακόμα και το ποσό που δόθηκε για τη σύσταση του Κτηματολογίου. Αν αυτά τα ποσά είχαν διατεθεί για την ανάπτυξη της χώρας, η Ελλάδα θα ήταν σήμερα αξία θαυμασμού. Αυτό το παραβλέπουν εκείνοι, οι οποίοι είχαν ωφεληθεί από τις κυβερνήσεις αυτές και εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους διαδόχους του Ανδρέα Παπανδρέου  μολονότι το κόμμα του έφερε την Ελλάδα στο σημερινό σημείο.
Τα κριτήρια της διακυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ ήσαν αμιγώς κομματικά. Υπεστηρίχθησαν μόνον οι οπαδοί του και οι επιχειρηματίες που το ενίσχυαν. Αντιθέτως επιχειρήσεις διεθνούς προβολής, όπως αυτή των Μεταλλίων Σκαλιστήρη, τέθηκαν υπό διωγμό, διότι έδειξαν απροθυμία να ανταποκριθούν στις εξυπακουόμενες υποχρεώσεις τους έναντι της νέας τάξεως. Το ίδιο έγινε και με άλλες επιχειρήσεις, που αντιμετωπίσθηκαν εχθρικώς. 
Είναι λίαν λυπηρό το γεγονός, ότι ορισμένοι διανοούμενοι, που είχαν ακολουθήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και στη συνέχεια τον απεδοκίμασαν εμφανίζονται σήμερα υποστηρικτές του κ. Τσίπρα. Πιστεύουν άραγε ότι είναι δυνατόν η Ελλάδα να αναπτυχθεί και να ανακτήσει την παλαιοτέρα αίγλη της, υπό μαρξιστικό καθεστώς νέου τύπου;
Ο τόπος αρκετά πλήρωσε για τους κατά καιρούς Μεσσίες. Οι Έλληνες είναι καιρός να αντιληφθούν, ότι μόνον εκείνοι που παρέχουν εχέγγυα καλυτέρας διαχειρίσεως των συμφερόντων του λαού και του έθνους πρέπει να υποστηριχθούν. Η πείρα και η ιστορία απέδειξαν ότι ο μαρξισμός δεν προσφέρει ποτέ στους λαούς, αυτά τα οποία επαγγέλλεται, αλλά στερήσεις, πόνους και δάκρυα. Μόνον οι πολίτες της «νομενκλατούρας» απολαμβάνουν τα αγαθά του πολιτισμού και βρίσκονται με αμύθητες περιουσίες. Οι αντιφρονούντες και εκείνοι που δεν προσέφεραν στο καθεστώς απεβίωσαν στην εξορία υπό στερήσεις και απάνθρωπη μεταχείριση. 
Ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράστηκε υπέρ της Ελλάδος και εδήλωσε, ότι επιθυμεί την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Το ίδιο είπαν και οι περισσότεροι αρχηγοί των κρατών-μελών αυτής. Μάλιστα, αν αθροίσουμε τα ποσά, που θα ζημιωθούν τα κράτη-μέλη εκ της τυχόν αποχωρήσεως της Ελλάδας, η ζημία τους θα είναι μεγαλυτέρα του οφέλους εκ της καταβολής των οφειλομένων ποσών. 
Αυτό είναι ένα γεγονός που μπορεί να χρησιμεύσει κατά την επανασυζήτηση του μνημονίου για την βελτίωση των όρων του. Αν και η περικοπή μισθών και συντάξεων, που έφερε την ύφεση και οδήγησε στην σημερινή οικονομική αθλιότητα δεν ήταν απαίτηση των δανειστών, αλλά απόφαση των κυβερνώντων του ΠΑΣΟΚ για να εξοικονομήσουν ποσά ώστε να διαβιούν αυτοί ως μεγιστάνες και να προσλαμβάνουν συμβούλους και άλλους ευνοουμένους. 
Η αντιμετώπιση της υφέσεως δεν μπορεί να γίνει χωρίς ενίσχυση της ενεργού ζητήσεως δια της αυξήσεως μισθών και συντάξεων, ώστε να αρχίσει η κίνηση της αγοράς και η ανάπτυξη της οικονομίας.
Οι δημοσιογράφοι, που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού, ασχολούνται από πρωίας μέχρι βαθείας νυκτός με την πολιτικολογία, η οποία αποχαυνώνει τους Έλληνες πολίτες και τους αποτρέπει από το να σκεφθούν ενέργειες, δυνάμενες να βελτιώσουν τη θέση τους.
Εν τω μεταξύ η γειτονική Τουρκία προβάλλεται διεθνώς ως χώρα κατάλληλη για διακοπές. Η Κωνσταντινούπολη εμφανίζεται ως κηπούπολη, που μπορεί να μεταβάλει σε παραδεισιακή τη ζωή των επισκεπτών της. Οι Έλληνες όμως δεν μιμούνται τη γείτονα ούτε με ενέργειες, που δεν κοστίζουν και είναι εύκολο να βελτιώσουν την εικόνα της χώρας μας. 
Τα γεράνια για παράδειγμα αναπτύσσονται ευκόλως, είναι εντυπωσιακά και έχουν περιορισμένες απαιτήσεις. Σκέπτεσθε, πώς θα ήταν η πρωτεύουσα και όλες οι πόλεις της Ελλάδος, αν είχαν φυτευθεί με γεράνια τα μπαλκόνια και οι ζαρντινιέρες των παραθύρων; Ας κάνουμε όλοι μια μικρή προσπάθεια να ομορφύνουν οι πόλεις και τα χωριά της Ελλάδος. Η ωφέλεια που θα προκύψει για τον τουρισμό θα είναι πολύτιμη. Αντί να ακούμε τα φληναφήματα αργυρωνήτων διαμορφωτών της κοινής γνώμης, ας προσπαθήσουμε να ομορφύνουμε τη ζωή μας και την πατρίδα μας. 
Ο ανένταχτος αριστερισμός θα αυξήσει και δεν θα μειώσει, ούτε θα λύσει τα προβλήματα της χώρας μας. Αυτοί δε που δήθεν αγωνίζονται για την ισότητα και δικαιοσύνη των συνανθρώπων τους, ας αναλογισθούν ότι η Ελλάδα δεν ανήκει μόνον εις αυτούς, αλλά σε όλους τους Έλληνες.
  *Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin