Saturday, July 14, 2012

Να απαντήσουμε σε όσους στάζουν «δηλητήριο» κατά της Ελλάδας!..

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΜΟΣ
* Είναι γνωστό το λεγόμενο «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Η πεσούσα δρυς στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ελλάδα. Και η πτώση είναι οικονομική. Έτσι, κάποιοι κακόβουλοι και μοχθηροί Ευρωπαίοι θεώρησαν κατάλληλη την ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους και να ταπεινώσουν την χώρα μας.
Πρωτοπόροι στο θέμα αυτό είναι οι Γερμανοί, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία εύχονται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την συνακόλουθη χρεοκοπία. Μάλιστα ο Αυστριακός αντικαγκελάριος «οπαδός της Μέρκελ» δήλωσε ότι η Ευρωζώνη θα μπορούσε να υπάρξει και χωρίς την Ελλάδα...
Είναι αρκετοί οι κακεντρεχείς Ευρωπαίοι που στάζουν δηλητήριο για την χώρα μας. Στην Γερμανία όμως έχουμε και έντυπα που ξιφουλκούν συχνά.
Στους Γερμανούς υπενθυμίζουμε ότι ο πολιτισμός στην χώρα τους εισήλθε από το Βυζάντιο χάρη στην Ελληνίδα πριγκίπισσα Θεοφανώ, μητέρα του αυτοκράτορα Όθωνα Γ’. Ήταν αδελφή του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου, σύζυγος του αυτοκράτορα των Γερμανών Όθωνα Β’. Ήταν ωραία και ευφυής, ανωτέρας μορφώσεως. Άσκησε ευεργετικότατη επίδραση στη Γερμανία (972-983).
Εισήγαγε την εθιμοτυπία και την πολυτέλεια της Βυζαντινής Αυλής. Οι συνοδεύοντες αυτήν σοφοί εισήγαγον την σπουδή της ελληνικής γλώσσας και της φιλοσοφίας, η οποία αργότερα αναπτύχθηκε πολύ. Για να μη τα λέμε όλα εμείς, ας ακούσουμε και κάποιους Γερμανούς...
Ο Θεόδωρος Μπιρτ, Γερμανός ιστορικός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάρμπουργκ γράφει: «Το ότι εμείς οι Γερμανοί διακρίνουμε το ρήμα και το ουσιαστικό, τις κλίσεις και τις εγκλίσεις των ρημάτων και τις μορφές των χρόνων και διαπιστώνουμε εις όλα αυτά την ύπαρξη νόμων, είναι διότι τα παραλάβαμε από τους Ρωμαίους, οι δε Ρωμαίοι τα παρέλαβαν δουλικώς από τους Έλληνες.
Οι Έλληνες φιλόσοφοι βοήθησαν και προ πάντων οι ιστορικοί. Εκ τούτων προέρχονται οι όροι «ονομαστική», «γενική», «δοτική», «προστακτική», «παρακείμενος», «επίρρημα», «αντωνυμία» κ.λπ. της γραμματικής». «Ο ουρανός εξελληνίσθη διά του Έλληνος Ευδόξου προ του Αριστοτέλους και πριν συμβεί το ίδιο με την γη διά του Αλεξάνδρου».
Ο μέγα Ελληνιστής και διάσημος Γερμανός πανεπιστημιακός και Ακαδημαϊκός Βιλαμόβιτς γράφει: «Κάθε λαός είναι υπερήφανος για την πνευματική του κτήση. Αλλά, η ελληνική φυλή στέκεται ψηλότερα από κάθε άλλη, διότι έχει τούτο το προσόν, δεν έπαυσε ποτέ να είναι μητέρα παντός πολιτισμού».
Ιωάννης Γκαίτε: Ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας και από τους διασημότερους διανοητές των τελευταίων χρόνων γράφει: «Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι για την ανθρωπότητα η Ελλάδα».
Κάρολος Μαρξ, Γερμανός θεμελιωτής της θεωρίας του Μαρξισμού. Στη διδακτορική διατριβή του γράφει: «Αναζητώντας την αλήθεια της ζωής καταλαβαίνουμε από πολύ νωρίς πως η αλήθεια αυτή μπορεί να λυθεί μόνον με την βοήθεια της επιστήμης. Και οι ρίζες της επιστήμης ήταν συνυφασμένες με την φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων».
Φρειδερίκος Νίτσε: Μέγας Γερμανός φιλόσοφος και ποιητής γράφει: «Απ’ όλες τις ανθρώπινες φυλές, η τελειότερη, η ωραιότερη, η πιο δικαιολογημένα αξιοζήλευτη, η γοητευτικότερη, εκείνη που σε συνεπαίρνει περισσότερο προς την ζωή, είναι οι Έλληνες. Παρόμοιοι με τον ηνίοχο που οδηγεί το άρμα, αυτοί κρατούν στα χέρια τους χαλινούς της τέχνης μας.
Κάθε λαός γεμίζει ντροπή, όταν αναφέρεται κανείς σε μια τόσο θαυμαστά ιδανικοποιημένη κοινωνία φιλοσόφων. Εκείνη των πρώτων δασκάλων, του Θαλή, του Αναξαγόρα, του Ηράκλειτου, του Παρμενίδη, του Αναξίμανδρου, του Εμπεδοκλή, του Δημοκρίτου, του Σωκράτη.
Οι Έλληνες είναι εκείνοι που έφεραν μακρύτερα τον άνθρωπο και ουδέποτε υπήρξε έστω και κατά προσέγγιση σειρά φιλοσόφων εις τους οποίους η φιλοσοφική δύναμη να έχει αναπτυχθεί με τόση πληρότητα... Οι Έλληνες ακτινοβολούν με μια λάμψη δυνατότερη παρά ποτέ. Ανακάλυψαν πράγματι τους κυριότερους τύπους του φιλοσοφικού πνεύματος, εις τους οποίους όλες οι μεταγενέστερες γενεές δεν πρόσθεσαν τίποτε το ουσιαστικό».
Μπρούνο Σνελ: Γερμανός καθηγητής Πανεπιστημίου Αμβούργου: «Η Ευρωπαϊκή σκέψη αρχίζει με τους αρχαίους Έλληνες. Στην εποχή τους χρονολογείται γενικά η διαμόρφωση ενός μοναδικού τρόπου σκέψης, που για τον ευρωπαϊκό κόσμο έχει αναμφισβήτητα δεσμευτικό χαρακτήρα».
Βέρνερ Χάϊζεμπεργκ: Γερμανός Διάσημος ατομικός επιστήμων, βραβείο Νόμπελ, γράφει: «Όλη η ισχύς της δυτικής μορφώσεως προέρχεται από την ελληνική σκέψη, που είχε την ικανότητα να μετατρέπει τα ερωτήματα σε ζητήματα αρχών».
Φρειδερίκος Χέγκελ: Μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ιένας: «Το Ελληνικό Έθνος είναι η άνοιξη και η αιώνια νεότητα της ανθρωπότητας, διότι από αυτό επήγασε και ο ανθρωπισμός και ο πόνος για τους δυστυχούντες και δυναστευομένους».
Ανέφερα αποκλειστικά και μόνον Γερμανούς επιστήμονες και φιλοσόφους, διότι έτσι δίνεται αποστομωτική απάντηση στους σημερινούς Γερμανούς για τις ύβρεις που εξαπολύουν κατά των Ελλήνων. Είναι λυπηρό να ακούμε και να διαβάζουμε σε εφημερίδες και περιοδικά γραπτά και σχέδια ασχημονούντα. Οι Έλληνες παρουσιάζονται σχεδόν σαν ακαταλόγιστοι τριτοκοσμικοί.
Την απάντηση έδωσε πρόσφατα μια σπουδαία επιστήμων, η Γερμανίδα Ελεονώρα Ζέελιγκ με το εκπληκτικό βιβλίο της με τον τίτλο: «Μια πεντάρα για να σωθεί η Ελλάδα». Σχετικό άρθρο μου δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2012.
Αλλά υπάρχουν και οι εντός των τειχών ψευδοπροοδευτικοί, που υπερθεματίζουν σε κάποια κηρύγματα της Παγκοσμιοποίησης. Τα κηρύγματα όμως αυτά είναι καταστροφικά για την εθνική μας υπόσταση, γιατί υπονομεύουν την εθνική μας συνείδηση. Και το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι η πλούσια και ένδοξη Ελληνική Ιστορία. Και αυτό συμβαίνει με δύο τρόπους.
Ο ένας είναι η διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων και η παρουσίασή τους εντελώς αντίθετα από την πραγματικότητα. Ο άλλος τρόπος είναι να παρουσιάζονται πολύ επιγραμματικά, ώστε να μη μπορεί να μάθει κανένας ιστορία...
Με τον τρόπο αυτόν επιδιώκουν να ξεχάσουμε την ιστορία μας. Και αυτό γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι λαός που ξεχνάει την ιστορία του εξαφανίζεται.
Γι’ αυτό και έχουν βάλει στόχο την γλώσσα, την ιστορία, την Ορθοδοξία, τον πολιτισμό, όλα εκείνα που διαμορφώνουν την εθνική συνείδηση.
Εδώ και τριάντα χρόνια τώρα κάνουμε ό,τι μπορούμε να καταστρέψουμε την ελληνική γλώσσα και αυτό παρά τις επισημάνσεις μεγάλων πνευματικών μορφών. Ένας από αυτούς είναι και ο μεγάλος Ολλανδός ουμανιστής και θερμός Ελληνιστής Έρασμος, ο οποίος έλεγε για την γλώσσα των Ελλήνων: «Αν εξαφανιστεί η Ελληνική Γλώσσα, θα φτωχύνει η παγκόσμια διανόηση...».

proinoslogos gr
----------------------------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin