Wednesday, July 11, 2012

Νέο ιστορικό χαμηλό για τα γερμανικά ομόλογα

Νέο ιστορικό χαμηλό σημείωσαν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων (Bunds) στη σημερινή δημοπρασία, γεγονός που υποδεικνύει την έντονη ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Από τη διάθεση των Bunds, το γερμανικό δημόσιο άντλησε 4,153 τρισ. ευρω, με τη μέση απόδοση των 10ετών τίτλων να διαμορφώνεται στο 1,31%. Η προσφορά των επενδυτών υπερκάλυψε κατά 1,5 φορές τον όγκο των προσφερόμενων ομολόγων. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του 2012 , η μέση απόδοση των δεκαετών ομολόγων κυμαινόταν στο 1,723%.

Η νέα υποχώρηση του γερμανικού κόστους δανεισμού υποδηλώνει την έλλειψη εμπιστοσύνης των αγορών προς τα μέτρα που συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι αρμόδιοι χάραξης πολιτικής τον περασμένο μήνα με στόχο την καταπολέμηση της κρίσης. Μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνεται και το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών.
«Απέχουμε πολύ ακόμη από μια μόνιμη λύση για την κρίση χρέους της ευρωζώνης», σχολιάζει στο Reuters η Ελίζαμπεθ Αφσεθ από την Investec. «Δεν έχει να κερδίσει πολλά κανείς από την τοποθέτηση σε γερμανικά Bunds, κυρίως πρόκειται για λύση διατήρησης των κεφαλαίων», σημειώνει. 
naftemporiki gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin