Wednesday, July 11, 2012

Ξεγύμνωμα ...

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
O Στουρνάρας είναι κορόιδο. Δεν ξέρει την αλφαβήτα της πολιτικής. Πηγαίνει στο Eurogroup και δεσμεύεται απέναντι στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Μετά, έρχεται στην Ελλάδα και λέει φόρα παρτίδα ότι πρέπει να υλοποιηθούν έκτακτα μέτρα τριών δισεκατομμυρίων. Τον ρωτάς για «αναδιαπραγμάτευση» και σου απαντά ότι πρώτα αρχίζεις να εφαρμόζεις το μνημόνιο και μετά ζητάς επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος. Βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για να πουληθούν τα τέσσερα Αιρμπάς που σκούριαζαν στο «Ελληνικό», με κίνδυνο να πάει αύριο ο Στρατούλης στον εισαγγελέα και να έχουμε ντράβαλα - στην Ελλάδα πάντα υπάρχει ένας εισαγγελέας έτοιμος να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση, πράγμα που μεγάλο μέρος της κοινωνίας, μέσα στη μαύρη άγνοια, θεωρεί περίπου ως τεκμήριο ενοχής.
Με άλλα λόγια, ο Στουρνάρας ή θα φάει το κεφάλι του ή θα χαλάσει την πιάτσα.
Υπό διαφορετικές συνθήκες, σίγουρα θα έτρωγε το κεφάλι του. Το πολιτικό σύστημα και το εκλογικό σώμα, ξαπλωμένα στα πούπουλα των εύκολων δανεικών, δεν άφηναν περιθώρια για αιρετικές συμπεριφορές. Οταν εμφανιζόταν κάποιος Γιαννίτσης, φρόντιζαν να τον στέλνουν στο σπίτι του. Αλλά τώρα πια δεν υπάρχουν περιθώρια να παριστάνεις τη Λούκα. Να εφαρμόζεις την πολιτική του μνημονίου, βρυχώμενος σαν αντιμνημονιακό λιοντάρι. Σε ξεγυμνώνουν οι συνθήκες, όπως ξεγύμνωσαν τον Νικολόπουλο. Και θα ξεγυμνώσουν και άλλους Νικολόπουλους αυτής της κυβέρνησης που πολλά χρόνια κρύφτηκαν πίσω από το μόρφωμα της «Λαϊκής Δεξιάς», καλόμαθαν στα χρόνια της καραμανλικής αμεριμνησίας, έγιναν υπασπιστές του Σαμαρά στη μάχη της διαδοχής, πήραν υπουργεία χωρίς να το καταλάβουν και ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι καλούνται να εφαρμόσουν πολιτική εξαιρετικά υψηλής τάσης. Κινδυνεύουν με ηλεκτροπληξία.
Σε μια στιγμή που ο πρωθυπουργός κοιτάζει πάνω από τον ώμο του και μετρά πόσοι δικοί του Νικολόπουλοι είναι έτοιμοι να στρίψουν διά του αρραβώνος, διαπιστώνει ότι αυτός που δεν φοβάται να πιάσει τα καυτά κάρβουνα με τα χέρια του, χωρίς κολακείες για τον κόσμο, κλάψες και υπεκφυγές, είναι ένας σοσιαλδημοκράτης της «σημιτικής» περιόδου. Τι κανει η Ιστορία όταν έχει κέφια!
agelioforos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin