Sunday, August 19, 2012

Κάουντερ: Κανένα περιθώριο ελιγμών για την Ελλάδα


Ο Κάουντερ μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δήλωσε: «Οι Έλληνες πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών, ούτε όσον αφορά τον χρόνο, ούτε την ουσία».
«Σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για μία ακόμη συμφωνία που δεν θα έχουν σεβαστεί. Αυτό ακριβώς μας οδήγησε στην κρίση», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με το Σπίγκελ, με την έκθεση αυτή η τρόικα θα ζητήσει από την Ελλάδα να εξοικονομήσει 14 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της τα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή 2,5 δισεκατομμύρια περισσότερα από το ποσό που είχε προβλεφθεί αρχικά.

Ο λόγος για την αύξηση αυτή, όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό, είναι ότι έως σήμερα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις είναι κατώτερα των αναμενόμενων, όπως και τα δημόσια έσοδα εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας.
Ο Κάουντερ πάντως επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, όμως υπογράμμισε ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι η βάση για τις μελλοντικές αποφάσεις.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να παραμείνουμε ενωμένοι. Όταν εμφανίζονται οι πρώτες δυσκολίες δεν πετάς τα παιδιά από το σπίτι. Θα περιμένω να δω τι θα πει η τρόικα», είπε χαρακτηριστικά.
19/8/12
--------

«Δεν έχουμε περιθώριο να διευκολύνουμε την Αθήνα»(15/7/12)

 


[1] Kauder und Schäuble lehnen neues Griechenland-Paket ab

Hamburg - Der Chef der Unionsfraktion, Volker Kauder, lehnt weitere Zugeständnisse an Griechenland ab. "Die Griechen müssen einhalten, was sie zugesagt haben", sagte er dem SPIEGEL. "Da gibt es keinen Spielraum mehr, weder beim Zeitrahmen noch in der Sache selbst. Denn das wäre schon wieder ein Bruch von Vereinbarungen.".....spiegel 19/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin