Friday, September 14, 2012

Χάθηκαν κοινοτικά κονδύλια για διανομή φρούτων στα σχολεία!

Ζημιωμένοι και οι Έλληνες παραγωγοί..... Την ώρα που πολλά παιδιά και στην Ήπειρο δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν ούτε ένα απλό κουλούρι από τα κυλικεία των σχολείων, η Πολιτεία αφήνει να χαθούν εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά κονδύλια, που προορίζονταν για την διανομή φρούτων στα σχολεία!
Δεν πρόκειται για κάποια …φανταστική είδηση, αλλά για ένα γεγονός που δείχνει την παντελή έλλειψη αδιαφορίας της Πολιτείας στην απορρόφηση κονδυλίων από την Ε.Ε., που στόχο έχουν την βελτίωση των συνθηκών στην χώρα και ειδικότερα στα σχολεία.



Ματαιώθηκε…
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο κ. Cioloş, το σχολικό έτος 2011-2012, με απόφαση του Έλληνα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ματαιώθηκε εντελώς ο διαγωνισμός για την ανάδειξη φορέα εκτέλεσης του σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία!
Ακόμα και την μία και μοναδική χρονιά (2010-2011) που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα στην Ελλάδα, η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων κατά 56.6%, ήταν κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο του 65%!
Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι ότι ο Επίτροπος ενημέρωσε πως η μεταφορά χρημάτων από σχολικό έτος σε σχολικό έτος δεν είναι εφικτή, αφού οι κανόνες της ΕΕ δεν επιτρέπουν μεταφορές αυτού του είδους, όπως ζητήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Όχι τα ίδια λάθη…
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος απάντησε σε σχετική ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων Νίκου Χρυσόγελου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι «τη στιγμή που υπάρχουν φαινόμενα υποσιτισμού στα σχολεία, εμποδίζεται η διάθεση τροφίμων σε μαθητές ενώ ταυτόχρονα χάνονται ευρωπαϊκοί πόροι για παραγωγούς. Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά σε ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, είναι ανάγκη να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος σε ό,τι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για κατανάλωση φρούτων από μαθητές σχολείων».

proinoslogos gr
14/9/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin