Monday, September 10, 2012

Οι αμφιβολίες της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα περικοπών δεν ανησυχούν τη γερμανική κυβέρνηση. Να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη, ζητούν οι γερμανοί βιομήχανοι.

«Όχι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ανησυχεί», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ σε σχετική ερώτηση σήμερα το μεσημέρι. Ήταν εξαρχής ξεκάθαρο ότι η δουλειά της τρόικα στην Ελλάδα δεν θα ήταν υπόθεση μερικών ημερών, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να απαντηθούν ικανοποιητικά όλα τα ερωτήματα και να κατατεθούν όλα τα στοιχεία.
Είναι εξίσου σαφές, επισήμανε ο κ. Ζάιμπερτ, ότι στο τέλος η τρόικα θα καταθέσει μία έκθεση η οποία θα αντικατοπτρίζει αξιόπιστα την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και την πρόοδο στην τήρηση των υπεσχημένων.

Έκκληση Κάιτελ για άμεσες αποφάσεις σχετικά με την Ελλάδα


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών Χανς Πέτερ Κάιτελ [1] ζητά από τον πολιτικό κόσμο να λάβει επειγόντως αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Οι συζητήσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Αθήνας από την ευρωζώνη δεν οδηγούν πουθενά, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων ζητώντας να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη.
Η οικονομία χρειάζεται ξεκάθαρη εικόνα, υπογραμμίζει ο κ. Κάιτελ, προτείνοντας να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη και να της δοθούν όλες οι απαιτούμενες χρηματοδοτικές βοήθειες. Δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει την κυριαρχία της η Ελλάδα αλλά να δώσει την ευκαιρία στην ΕΕ να συνδιαμορφώσει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο κ. Κάιτελ στο Spiegel, προσθέτοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Αθήνα είναι μια μάσκα οξυγόνου, προκειμένου να συνέλθει. Και για αυτό η Ελλάδα θα χρειαστεί χρόνο, όχι μονο μήνες αλά και χρόνια, εκτιμά ο κ. Κάιτελ.
Στην ερώτηση εάν συνιστά σε γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα ο πρόεδρος των γερμανών βιομηχάνων απαντά: «Ποιός να επενδύσει στην παρούσα στιγμή στην Ελλάδα; Η οικονομική και πολιτική ελίτ πρέπει να κατορθώσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Δεν μπορώ να επενδύσω σε μια χώρα εάν δεν γνωρίζω τι νόμισμα θα έχει αύριο η χώρα αυτή». Και αντίστροφα σε αυτή την κατάσταση είναι δύσκολο για το κράτος να πραγματοποιήσει ιδιωτικοποιήσεις, λέει ο κ., Κάιτελ, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι πλούσιοι έλληνες να βγάζουν τα χρήματα του από την Ελλάδα.
Σταμάτης Ασημένιος
Υπεύθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη
DW
10/9/12 
---

  • [1]BDI-Chef will Griechenland zur Sonderwirtschaftszone machen
"Die Wirtschaft braucht endlich Klarheit." BDI-Präsident Hans-Peter Keitel ermahnt die Politik, das Griechenland-Problem schnell zu lösen. Sein Vorschlag im Interview mit SPIEGEL ONLINE: Hellas soll neue Hilfsmilliarden erhalten und zugleich zur Sonderwirtschaftszone erklärt werden......SPIEGEL 10/9/12 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin