Monday, October 29, 2012

Ασφαλέστερη η Συρία για επενδύσεις από Ελλάδα

Πιο επικίνδυνη για τους επενδυτές, ακόμη και από χώρες όπως το Καζακστάν, ή η Συρία που σπαράζεται από τον εμφύλιο, θεωρείται πλέον η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας BDO η οποία είναι μια διεθνής εταιρία συμβούλων, που αναλαμβάνει να "μετράει" το ρίσκομτων επενδυτών σε μια χώρα, συνεπώς η γνώμη της είναι βαρύνουσα.
Η κρίση χρέους παραμένει μια από τις κύριες ανησυχίες, σε τέτοιο βαθμό που οι επενδύσεις στην Ελλάδα θεωρούνται πιο επισφαλείς απ' ότι στην Συρία, την Αίγυπτο ή το Καζακστάν.
Η έρευνα δείχνει ότι το 17% των οικονομικών διευθυντών των επιχειρήσεων που συμμετείχαν, πιστεύει ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι ριψοκίνδυνες , ενώ η Ισπανία θεωρείται ελαφρώς πιο ασφαλής με 14%.

Το 12% θεωρεί επικίνδυνο το Πακιστάν, 11% την Αίγυπτο και 10% το Καζακστάν. Μόνο το Ιράν και το Ιράκ θεωρούνται πιο ασταθείς χώρες, σε σχέση με την Ελλάδα.
Βλέπουμε λοιπόν άλλη μια επιτυχία του Mνημονίου το οποίο κατάφερε να "φτωχοποιήσει" την χώρα και να την κάνει ακατάλληλη για επενδύσεις. Χάρις τους φωστήρες του ΔΝΤ οι επενδυτές προτιμούν ακόμα και την Συρία σε εμπόλεμη κατάσταση. Έυγε, εις ανώτερα!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
29/10/12
---


  • [1] Investoren misstrauen Griechenland mehr als Syrien
Trotz der Reformbemühungen haben Unternehmer kaum mehr Vertrauen in Griechenland. Das Risiko, dort Geld zu verlieren, schätzen Investoren laut einer aktuellen Umfrage höher ein als im Bürgerkriegsland Syrien. Nur Iran und Irak werden als noch riskanter gesehen.
London - Griechenland braucht dringend mehr Wachstum. Doch das völlig überschuldete Land hat bei Investoren offenbar einen miserablen Ruf. Laut einer jährlichen Umfrage des internationalen Wirtschaftsprüfungsnetzwerks BDO gilt Griechenland als riskanterer Ort für Investitionen als das Bürgerkriegsland Syrien. Lediglich Iran und Irak werden als noch riskanter gesehen als Griechenland. ......spiegel de 29/10/12

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/umfrage-investoren-misstrauen-griechenland-mehr-als-syrien-a-863931.html

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin