Wednesday, December 26, 2012

Το 2012 στο Facebook του ΕΚ

Χρονιά καθιέρωσης ήταν για το Facebook του ΕΚ το 2012, καθώς ξεπέρασε τους 600.000 "φίλους" σε ένα 12μηνο συνεχούς κάλυψης της κοινοβουλευτικής ειδησεογραφίας, συζητήσεων με πολιτικούς ηγέτες αλλά και ειδικούς προσκεκλημένους, επισκέψεων φίλων του στο ίδιο το Κοινοβούλιο και συνεχούς εμπλουτισμού των όσων μπορεί να προσφέρει στον Ευρωπαίο πολίτη.

Δύο πρόεδροι του ΕΚ, ο Jerzy Buzek που ολοκλήρωσε τη θητεία του τον Ιανουάριο και ο νυν πρόεδρος Martin Schulz συνομίλησαν μέσα από το FB του ΕΚ με τους πολίτες, ο κ Schulz μάλιστα δύο φορές, μία για την ACTA και μία για το μέλλον της Ευρώπης.



Σε αυτούς προστίθενται οι αρχηγοί τεσσάρων πολιτικών ομάδων που αξιοποίησαν το Facebook του Κοινοβουλίου για απευθείας διάλογο με τους πολίτες και η συζήτηση είχε, κάθε φορά, μεγάλο ενδιαφέρον. Ηταν οι Nigel Farage (ΕΕΔ, Βρετανία), Gabi Zimmer (Εν. Ευρ. Αρ, Γερμανία), Hannes Swoboda (Σοσιαλιστές, Αυστρία) και Martin Callanan (ΕΣΜ, Βρετανία)

Chat στο Facebook οργανώσαμε και με σειρά εισηγητών σημαντικών φακέλων που πέρασαν από το Κοινοβούλιο, από τον προϋπολογισμό μέχρι τον φόρο στις συναλλαγές, τις γλώσσες της Ευρώπης, τα μπόνους των τραπεζιτών, τα δικαιώματα των γυναικών, την κατάσταση στο Ιράν κ.α.

Όμως οι συζητήσεις δεν περιορίσθηκαν στο... ορατό σύμπαν: ο καθηγητής Χιγκς, του ομώνυμου Μποζονίου και ο καθηγητής Francois Englert βρέθηκαν στο ΕΚ και συζήτησαν με τους φίλους του στο Facebook για την κοσμολογία και τη γένεση του σύμπαντος...

Το Facebook δέχθηκε όμως και επισκέψεις στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες. Το Μάιο οι καλεσμένοι μας ήρθαν για την Ημέρα της Ευρώπης ενώ τον Οκτώβριο τους δώσαμε, για μια ημέρα, τα ηνία της σελίδας και τον Δεκέμβριο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο, οργανώσαμε τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που έφερε μια μικρή ομάδα επιλεγμένη από τους ίδιους τους φίλους μας στο FB στο Όσλο και στο Στρασβούργο για τις τελετές που σχετίσθηκαν με το Νόμπελ της Ένωσης.

Στο ποσοτικό σκέλος, το 2012 υπήρξε πράγματι χρονιά -ρεκόρ για το ΕΚ. Έτσι το συμβολικό όριο των 500.000 "φίλων" το περάσαμε το Νοέμβριο και τους 600.000 ένα μήνα αργότερα. Συνολικά, το 2012 "ανεβάσαμε" 491 άρθρα με ρεκόρ σχολίων και "like", συνολικά 302.648. Το δε απόλυτο ρεκόρ κατέχει μέχρι τώρα το άρθρο για το πρόγραμμα Έρασμος στις 27 Νοεμβρίου, που είδαν 3.477.504 άτομα, "άρεσε" σε 24.728, μοιράσθηκε από 4.618 και συγκέντρωσε 569 σχόλια.

*Περισσότερες φωτογραφίες στο:
 .europarl.europa.eu'
26/12/12
---
Δειγμα:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin