Sunday, January 6, 2013

Μικρή ανταπόκριση στο κάλεσμα ΥΠΟΙΚ προς τους 54.000 καταθέτες εξωτερικού

Με πολύ αργούς ρυθμούς φαίνεται να αποδίδει καρπούς η λίστα των 54.000 καταθετών εξωτερικού, στους οποίους το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει πρόσκληση ζητώντας την κατάθεση εξηγήσεων σχετικά με τα εμβάσματα που έστειλαν σε ξένες τράπεζες μεταξύ του 2009 και του 2011.

Έως τώρα, σχετική ειδοποίηση έχουν λάβει περίπου 25.500 φορολογούμενοι. Ανάμεσα τους ειδοποιηθέντες, μόλις 300 έχουν προχωρήσει σε οριστικό διακανονισμό, ενώ παράλληλα μονάχα 1.000 έχουν εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον, μέσω της ειδικής εφαρμογής που διατίθεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την φοροδιαφυγή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων. Χαράλαμπος Νικολακόπουλος, έκανε λόγο για διάτρητο σύστημα που επιτρέπει κάθε είδους παρεμβάσεις.

«[Σε] ένα σύστημα το οποίο είναι διάτρητο και επιδέχεται παρεμβάσεων, όποιος νοιώθει ισχυρός, είτε αυτός λέγεται πολιτικός, είτε λέγεται δήμαρχος, είτε λέγεται συνδικαλιστής – δεν θα εξαιρέσω κανέναν – όποιος νοιώθει ισχυρός, κάνει παρέμβαση», σχολίασε ενδεικτικά ο κ. Νικολακόπουλος

«Όταν το ΣΔΟΕ θέλει να πάρει κίνηση λογαριασμού, η απάντηση της τράπεζας θα του έλθει μετά από 10 μήνες, χειρόγραφα σε κουτές, θα πρέπει να την ξαναπεράσει από έλεγχο. Ποτέ το ΥΠΟΙΚ δεν έφτιαξε μηχανογραφημένο σύστημα που θα είναι εργαλείο χωρίς να υπάρχουν παρεμβάσεις και ‘παράθυρα’. Όταν ο νόμος αφήνει το ‘παράθυρο’ κι αυτό παρέμβαση είναι», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance
6/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin