Wednesday, March 13, 2013

Η Α. Μέρκελ στέλνει τον Ρεχάγκελ στην Ελλάδα

Η καγκελάριος Μέρκελ στέλνει στην Ελλάδα τον Όττο Ρεχάγκελ να ενθαρρύνει τους Έλληνες, να συμβάλει στην αποκατάσταση των ελληνογερμανικών σχέσεων και να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό.
Στα τέλη Μαρτίου ο τέως προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου μεταβαίνει στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενος στην επιθυμία της καγκελαρίου Μέρκελ που θέλει να στηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα να βελτιώσει τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Η επίσκεψη του 74χρονου γερμανού προπονητή στην Αθήνα θα διαρκέσει τρεις ημέρες και στο διάστημα αυτό θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα.
«Θέλω να ενθαρρύνω τους φίλους μου στην Ελλάδα»
Ας μην ξεχνούμε ότι το 2004 κερδίσαμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Όπως αναφέρει η Bild, ο Όττο Ρεχάγκελ που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, ως ο προπονητής που έκανε την εθνική ομάδα της χώρας πρωταθλήτρια Ευρώπης, καλείται να προσφέρει εκ νέου την βοήθειά του στη χώρα. «Από το 2004 που κέρδισε το Euro θεωρείται ήρωας». Η παρουσία του στην Αθήνα αναμένεται να συμβάλει και στην ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα.
Σε δηλώσεις του προς την Bild, ο Όττο Ρεχάγκελ υπογράμμισε: «Το θέμα το έθιξε η καγκελάριος Μέρκελ. Αλλά και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ με παρακάλεσε να βοηθήσω. Και θα το κάνω ευχαρίστως, επειδή γνωρίζω ότι το όνομά μου στην Ελλάδα έχει θετικό ίματζ. Ας μην ξεχνούμε ότι το 2004 κερδίσαμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτό δεν το πίστευε κανείς τότε, αλλά εμείς τα καταφέραμε. Για τον λόγο αυτόν θέλω να ενθαρρύνω τους φίλους μου στην Ελλάδα».

Σταμάτης Ασημένιος, Bild
Υπεύθ. Σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος
.dw.de 
13/3/13
--------
-

  • Rehhagel als Krisen-Helfer nach Griechenland......Auf Merkels Bitte....
Von Uli Schauberger und Paul Ronzheimer
 
Er wird in ganz Griechenland verehrt – und soll den Griechen deshalb wieder helfen: Otto Rehhagel (74), ehemaliger griechischer Fußball-Nationaltrainer. Im Jahr 2004 holte er sensationell mit dem griechischen Team die Europameisterschaft, gilt seitdem als Held.
Jetzt setzt Kanzlerin Angela Merkel große Hoffnungen auf Rehhagel, will, dass er den krisengeplagten Griechen Mut macht und die deutsch-griechischen Beziehungen verbessert.
Ende März reist Rehhagel deshalb für drei Tage nach Athen, es sind u. a. Gespräche mit Staatspräsident Karolos Papoulias und Ministerpräsident Antonis Samaras geplant. Außerdem soll er mithelfen, den griechischen Tourismus anzukurbeln.
Rehhagel zu BILD: „Ich wurde in dieser Sache von unserer Bundeskanzlerin Frau Merkel angesprochen. Auch DFB-Präsident Wolfgang Niersbach hat mich gebeten, hier zu helfen. Und das mache ich sehr gerne. Denn ich weiß, dass mein Name in Griechenland ein positives Image hat. Schließlich haben wir 2004 die Europameisterschaft gewonnen. Das hat uns auch niemand zugetraut, aber wir haben es geschafft. Deshalb mache ich meinen Freunden in Griechenland gerne Mut.“

Mut können die Griechen gebrauchen, denn die schlechten Nachrichten reißen nicht ab.
Um endlich Erfolge bei der Privatisierung von Staatseigentum vorweisen zu können, werden jetzt sogar Ministerien und Polizeiquartiere zum Verkauf angeboten. Absurd: Der Staat will die Gebäude verkaufen, um sie dann selbst wieder zu mieten. Es geht allein um kurzfristige Einnahmen, um schnelle Schulden zu bezahlen.

Und erneut gibt es auch Ärger mit der Troika aus EU, IWF und EZB.
Das griechische Konsolidierungsprogramm läuft nicht ganz nach Vorstellung der Geldgeber-Troika. Aus diesem Grund musste ein Treffen der Experten der EU, des Internationalen Währungsfonds (IWF) und der Europäischen Zentralbank (EZB) mit dem griechischen Regierungschef, Antonis Samaras, am Dienstag um einen Tag verschoben werden. Wie es aus Kreisen des Finanzministeriums hieß, seien die Troika-Experten hauptsächlich „unzufrieden mit der Eintreibung von Steuern und dem Programm zur Verschlankung des Staates.” Das Treffen mit Samaras soll nun am Mittwochabend stattfinden.
Ohne das grüne Licht der Troika kann die März-Tranche in Höhe von 2,8 Milliarden Euro nicht ausgezahlt werden.

http://www.bild.de/politik/ausland/otto-rehhagel/rehhagel-soll-griechenland-retten-29477002.bild.html
13/3/13
----

2 comments:

  1. Διαψεύδονται τα περί επικείμενης συνάντησης Ρεχάγκελ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας......

    Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας διέψευσαν τις πληροφορίες περί επικείμενης συνάντησης του Κάρολου Παπούλια με τον πρώην εκλέκτορα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, ο κ. Ρεχάγκελ θα έρθει στα τέλη του μήνα στην Αθήνα ως απεσταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης του κλίματος στις ελληνογερμανικές σχέσεις.

    Σύμφωνα όμως, με τις πηγές της Προεδρίας που επικαλείται το ΑΜΠΕ, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

    http://www.naftemporiki.gr/story/626893
    14/3/13

    ReplyDelete
  2. Ρεχάγκελ και Φούχτελ επισκέπτονται την Ελλάδα...«Να ενθαρρύνουμε τους Έλληνες φίλους μας»....


    Με το σύνθηµα «Να ενθαρρύνουμε τους Έλληνες φίλους µας!» επισκέπτονται ο κ. Ότο Ρέχαγκελ και ο κ. Χανς-Γιόαχιµ Φούχτελ, Μέλος της Οµοσπονδιακής Κάτω Βουλής, την Αθήνα από τις 25 έως τις 28 Μαρτίου 2013.

    Σκοπός του ταξιδιού είναι να καταστεί σαφής ο στενός ψυχικός δεσμός µμεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Ο κ. Ότο Ρέχαγκελ, ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της Γερμανίας στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για να επικροτήσει τον συγκεκριµένο δεσµό. Κατά την επίσκεψη του δεν πρόκειται να αποτιµιθεί πολιτικά η
    σηµερινή κατάσταση της χώρας αλλά να εµψυχωθούν οι Έλληνες.

    Ο κ. Ρέχαγκελ θα ήθελε κυρίως να ενθαρρύνει τους νέους να αναζητήσουν ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσουν. Ο κ. Φούχτελ χαιρετίζει την προθυµία του κ. Ρέχαγκελ: «Με τη συµµετοχή του θέτει το πρότυπο για την απαραίτητη δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών». Ο κ. Ότο Ρέχαγκελ θα αξιοποιήσει την επίσκεψή του στην Αθήνα για να αναδείξει µέσω των αθλητικών του επαφών τη συµµετοχή στις πολύπλευρες δραστηριότητες της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης (DGV). H DGV αποτελεί ένα δίκτυο Γερµανών και Ελλήνων δηµάρχων, το οποίο ήδη εκτείνεται σε ευρείς τοµείς της κοινωνίας των πολιτών και στις δύο χώρες

    O κ. Ρέχαγκελ θα συµµετάσχει στην παρουσίαση της συµφωνίας για την έναρξη λειτουργίας της πρώτης ελληνικής επαγγελµατικής σχολής στα πρότυπα του διττού συστήµατος εκπαίδευσης, καθώς και σε µια σειρά συναντήσεων µε παράγοντες τις DGV και του αθλητικού χώρου. Σε µια τηλεοπτική εκποµπή πρόκειται να εξηγήσει το πώς η Ελλάδα προόδευσε στον αθλητισµό. Στο πλαίσιο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, θα δώσει συµβουλές σε Γερµανούς και Έλληνες νέους ποδοσφαιριστές και θα συµβάλει ενεργά στην προετοιµασία συνεργασιών στον τοµέα του αθλητισµού.

    Στην επίσκεψη θα λάβουν µέρος ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Οµοσπονδιακού Κρατιδίου της Βάδης-Βύρτεµβέργης κ. Γκίντο Βολφ και ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Ένωσης Γερµανικών Πόλεων και ∆ήµων κ. Ρόγκερ Κέλε, καθώς και πολλοί ειδικοί από τον κύκλο των ελληνογερµανικών συνεργασιών τεχνογνωσίας µε σκοπό να συνεχιστούν τα ήδη τρέχοντα προγράµµατα ή να ξεκινήσουν καινούρια.

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=263990
    14/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin