Saturday, March 16, 2013

Μόνο το Λουξεμβούργο μας στήριξε – Εναντίον μας και η Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μαραθώνια συνεδρίαση του ψεσινού Eurogroup, η Κύπρος έμεινε αβοήθητη με ωμούς εκβιασμούς: αποδοχή κουρέματος καταθέσεων ή κατάρερευση των δύο μεγάλων τραπεζών με αποστολή στην Κύπρο την Τρίτη εκκαθαριστών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
Στους εκβιαστικούς όρους πρωταγωνιστές υπήρξαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Σόιμπλε.
Μόνο το Λουξεμβούργο φαίνεται να υπερασπίστηκε σθεναρά την Κύπρο ενώ και η Ισπανία επέδειξε χλιαρή υποστήριξη.
Το κλίμα των υπολοίπων ”εταίρων” ήταν εχθρικό ή ουδέτερο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ελλάδα ανήκε στις χώρες, εχθρικά προσκείμενες προς την Κύπρο.



Οι χώρες λειτούργησαν με ανταγωνιστικό τρόπο εις βάρος της Κύπρου με σκοπό ιδίων όφελος.

Your only favourite Cyprus Portal
16/3/13 

7 comments:

  1. Στουρνάρας: Προχωράει το τραπεζικό deal....

    Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι έως την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα με φαβορί να είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τους Έλληνες καταθέτες ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις τους και ότι την ίδια ώρα διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και δεν επιβαρύνεται το ελληνικό χρέος.

    Aναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα:

    «Το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας συγκλήθηκε σήμερα με θέμα την απόφαση που ελήφθη από το Eurogroup αναφορικά με την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Eurogroup και Κυπριακών Αρχών σε σχέση με το κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Η ως άνω συμφωνία διαφυλάσσει πλήρως τους καταθέτες των υποκαταστημάτων που βρίσκονται στην Ελλάδα, διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και δεν επιβαρύνει τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Στο πλαίσιο της ως άνω συμφωνίας, το Συμβούλιο ομόφωνα εισηγείται την μεταφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε υφιστάμενο ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα. Για τον σκοπό αυτόν, η Τράπεζα της Ελλάδος θα διερευνήσει το ενδιαφέρον των υφισταμένων ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων προς αγορά των ως άνω στοιχείων».

    Σημειώνεται ότι, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη σημείωναν ότι "πρόθεσή μας είναι μέχρι Τρίτη να τις έχουμε δώσει".

    http://www.sigmalive.com/news/greece/35469
    16/3/13

    ReplyDelete
  2. Ο Σόιμπλε εκβίασε ανοιχτά την Κύπρο: ή «κουρεύετε» τις καταθέσεις ή χρεωκοπείτε‏.....

    Ανοιχτός ήταν ο εκβιασμός προς την Κύπρο «ή δέχεστε να κουρευτούν οι τραπεζικές καταθέσεις ή χρεοκοπείτε» από τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

    Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών απάντησε «όχι», το ‘γεράκι’ της Γερμανίας του είπε «δεν πειράζει, ας χρεοκοπήσετε, δεν αποτελείτε κίνδυνο για μας, είστε πολύ μικρή οικονομία»!

    Με το μαχαίρι στο λαιμό, λοιπόν, η Κύπρος δέχθηκε την αρπαγή των καταθέσεων από τις τράπεζές της -πράγμα πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά.

    Στο ίδιο κλίμα με τον Σόιμπλε ήταν όλοι οι ισχυροί της Ευρωζώνης, όπως και η Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

    Πώς διαμορφώθηκε αυτό το μέτωπο που οδήγησε σε απόλυτη απομόνωση την Κύπρο;

    Την απάντηση δίνει ο βρετανικός Guardian, με την πληροφορία ότι ένας στους δυο καταθέτες στην Κύπρο είναι Ρώσος!

    Στο Βερολίνο και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχει εδραιωθεί η πεποίθηση ότι η Κύπρος αποτελεί πλυντήριο «μαύρου» χρήματος -κυρίως Ρώσων μεγιστάνων.

    Θέλουν, λοιπόν, να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση και να συρρικνώσουν τον τραπεζικό της τομέα, που είναι επταπλάσιος του ΑΕΠ της!

    Το τεράστιο πρόβλημα είναι ότι θα χάσουν πολλά λεφτά και απλοί Κύπριοι καταθέτες. Όπως επίσης και όλοι οι Έλληνες που φοβήθηκαν και πήγαν τα κεφάλαιά τους στην Κύπρο -είτε σε κυπριακές τράπεζες είτε σε υποκαταστήματα ελληνικών.

    http://www.aixmi.gr/index.php/o-soible-ekviase-anoixta-thn-kypr/
    16/3/13

    ReplyDelete
  3. Σόιμπλε: Η Κύπρος διαφέρει από την Ελλάδα....

    «Μοναδική περίπτωση» που διαφέρει από αυτή της Ελλάδας, χαρακτήρισε την Κύπρο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας πως το βασικό πρόβλημα της νήσου είναι ο «υπερμεγέθης τραπεζικός τομέας».

    «Η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση. Το άκρως αντίθετο από άλλες περιπτώσεις. Το πρόβλημα της Κύπρου είναι ο υπερμεγέθης τραπεζικός τομέας...σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου έχουμε άλλα προβλήματα. Τα προγράμματα διάσωσης είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να λύνουν προβλήματα και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο μπορούμε να βοηθήσουμε» δήλωσε ο Σόιμπλε.

    πηγή: megatv.com
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63798703
    16/3/13

    ReplyDelete
  4. «Ανεγκέφαλο το 'κούρεμα' των κυπριακών καταθέσεων»....

    «Από εδώ και πέρα σε κάθε κρίση, όπου κι αν ξεσπάσει, ο φόβος των καταθετών θα είναι μέρος της εξίσωσης, με απρόβλεπτες συνέπειες», συμπεραίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κύπρο.

    Όπως λέει, «το Eurogroup εξασφάλισε, με τις ανιστόρητες και ανεγκέφαλες αποφάσεις του, ότι στο μέλλον κάθε κρίση θα είναι συγχρόνως και ένα δράμα».

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης και συμπεραίνει ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο αποδεικνύουν το αδιέξοδο μιας αποσπασματικής, όπως τη χαρακτηρίζει, ευρωπαϊκής πολιτικής.

    «Η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, ακόμα και αυτών που είναι κάτω από 100 χιλ. €, έρχεται και σε αντίθεση με τις αποφάσεις να προχωρήσει η τραπεζική ένωση και να καθιερωθεί μια πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων», προσθέτει ο Ευ.Τσακαλώτος και καταλήγει:

    «Φθάνουμε όλο και πιο κοντά σε μια αποφασιστική στιγμή όπου είτε ολόκληρος ο Νότος θα επιβάλλει μια πιο δίκαιη και βιώσιμη συνολική λύση, ή η ευρωζώνη δε θα μπορέσει να διαχειριστεί τις φυγόκεντρες δυνάμεις και την οργή των λαών».
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=351281

    ReplyDelete
  5. Χ. Πισσαρίδης: Χειρότερες επιπτώσεις αν δεν ψηφιστεί το "κούρεμα".....

    Πολύ χειρότερες θα είναι οι επιπτώσεις, «αν δεν ψηφιστεί το τέλος επί των καταθέσεων», όπως αποκάλεσε την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων και η οικονομία θα καταρρεύσει, δηλώνει ο νομπελίστας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας Χριστόφορος Πισσαρίδης.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πισσαρίδης, ο οποίος μέχρι πριν λίγες μέρες απέκλειε κατηγορηματικά το «κούρεμα», εξέφρασε την άποψη ότι το μνημόνιο όσο οδυνηρό και να είναι, είναι η μόνη ελπίδα να σωθεί η κυπριακή οικονομία, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «αυτό που μας αναγκάζει το Eurogroup να κάνουμε είναι πρωτοφανές» και παραδέχεται ότι θα υπάρξει εκροή ξένων καταθέσεων.

    Συνεχίζοντας, ο Κύπριος Νομπελίστας δήλωσε «Κακά τα ψέματα. Αν δεν ψηφιστεί ο νόμος τα επακόλουθα θα είναι πολύ χειρότερα. Οι χρεοκοπίες θα είναι πολλές και οι πιο πολλοί Κύπριοι καταθέτες θα τα χάσουν όλα, γιατί οι τράπεζες τους δεν θα ξανανοίξουν».

    Αυτό, θεωρεί, «θα γίνει τώρα, σε 2-3 μέρες, όχι κάποια αόριστη μέρα στο μέλλον. Η οικονομία μας θα καταρρεύσει».

    Ερωτηθείς αν δεν θα είναι εξίσου καταστροφικό το κούρεμα για τους μικροκαταθέτες, αλλά και το ενδεχόμενο μεγάλης εκροής ξένων καταθέσεων από την Κύπρο, ο κ. Πισσαρίδης εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει εκροή καταθέσεων, καθώς πολλοί θα φοβηθούν. «Οι ξένες καταθέσεις πρόσφεραν πολλά, αλλά δεν εξαρτόμαστε από αυτές», είπε, προσθέτοντας ότι αν τις χάσουμε οι επιπτώσεις δεν θα είναι τόσο δραματικές όσο η πτώχευση των τραπεζών Λαϊκής και Κύπρου, όπου βρίσκεται συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων των Κυπρίων, των μικροεπιχειρήσεων.


    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
    http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1753026

    ReplyDelete
  6. Π. Λαφαζάνης: Η Κύπρος ωθείται σε οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο....

    Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κύπρο, σε οικονομικό και εθνικό επίπεδο, μετά την απόφαση του Eurogroup, εκφράζει με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφανάνης, επιρρίπτοντας ευθύνες και στο νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει στη δήλωσή του ότι «η κατάπτυστη και νεοαποικιακή απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, η οποία ελήφθη με την πολιτικά εγκληματική συμφωνία των κυβερνήσεων Α.Σαμαρά και Ν. Αναστασιάδη, αν εφαρμοσθεί, θα εξωθήσει την Κύπρο στον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο, θα έχει οδυνηρές οικονομικές επιπτώσεις και στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να συντείνει με την πάροδο του χρόνου και σε πολύ επώδυνες εθνικές εξελίξεις».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπροσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί την κυβέρνηση του Α.Σαμαρά υπεύθυνη για την κλιμακούμενη οικονομική και κοινωνική λεηλασία της χώρας μας, «δεν έχει κανένα δικαίωμα να πάρει «στο λαιμό της» και την Κύπρο, επιμένοντας στην εγκληματική απόφαση του Eurogroup, που ενταφιάζει την Κύπρο».

    Υπό το πρίσμα αυτό, τονίζει ο κ. Λαφαζάνης, «η κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη και πρέπει άμεσα να φύγει με τους αγώνες και τη ψήφο του ελληνικού λαού» και προσθέτει ότι η απόφαση - λαιμητόμος του Eurogroup δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει από την Κυπριακή Βουλή».

    Καλεί επίσης τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό «αυτήν την ιστορική ώρα να απαντήσουν με ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στους άθλιους εκβιασμούς και τις βρώμικες πιέσεις και με τις μεγάλες ενωτικές κινητοποιήσεις τους να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τις αποφάσεις του Eurogroup, που καταδικάζουν και υποθηκεύουν το μέλλον της Κύπρου και συνθλίβουν περαιτέρω την Ελλάδα».

    Για την Ελλάδα και την Κύπρο δεν υπάρχει μονόδρομος. Για την Ελλάδα και την Κύπρο υπάρχει εναλλακτική προοδευτική πρόταση, επιλογή και πορεία, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης.

    http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=30672
    17/3/13

    ReplyDelete
  7. Αλ.Τσίπρας: Επιμένει να συζητηθεί στη Βουλή το θέμα της Κύπρου....Επέκρινε με σφοδρότητα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών - Τι απαντάει ο Κεδίκογλου....

    Την άμεση ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό και τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή της απόφασης για την Κύπρο, ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας επέκρινε με σφοδρότητα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σημειώνοντας ότι έχουν αναλάβει ιστορικές ευθύνες, και του κατήγόρησε ότι έκαναν τα πάντα εν κρυπτώ και από τη Βουλή και από τον λαό.

    Αρνήθηκαν, προσέθεσε, με φθηνές δικαιολογίες την άμεση ενημέρωση της Βουλής και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προσέλθει στο Κοινοβούλιο και να ενημερώσει άμεσα και τον λαό και τους βουλευτές.

    Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν δικαιούται να παίρνει τέτοιες αποφάσεις που εμπεριέχουν τεράστιους κινδύνους χωρίς την έγκριση της Βουλής.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι αφού έδεσε τη χώρα στο άρμα της κ. Μέρκελ, αφού αθέτησε κάθε υπόσχεση, όπως την υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση, έφθασε σε σημείο να χαρακτηρίσει «ευρωπαϊκή ΑΟΖ», την ελληνική ΑΟΖ, ενώ έκανε λόγο και για αποικιοποίηση της Κύπρου, μέσω του γεωπολιτικού ελέγχου και τον έλεγχο των υδρογονανθράκων.

    Υπάρχουν και όρια στην ανοχή και την αντοχή του λαού, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τα μέλη της Κυπριακής Βουλής να μην επικυρώσουν την απόφαση του Eurogroup.

    Στην κυπριακή Βουλή, είπε ο κ. Τσίπρας, στηρίζεται όχι μόνο ο κυπριακός λαός, αλλά και όλοι οι λαοί της Ευρώπης και μπορεί να αποδείξει ότι ακόμη και την πιο δύσκολη στιγμή υπάρχουν περιθώρια για διαπραγματεύσεις και ήδη, όπως είπε, προσπαθούν να αλλάξουν την απόφαση.

    Αυτό, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, θα σηματοδοτήσει μια συνολική αντεπίθεση των λαών της Ευρώπης στα καταστροφικά σχέδια της ηγεσίας της ΕΕ, για μια άλλη Ευρώπη.

    Απάντηση Κεδίκογλου

    Δριμείς κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογκλου, κατηγορώντας τον για πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

    Σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο κ. Κεδίκογλου είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς, ο κ. Τσίπρας επειδή στην Ελλάδα δεν μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του, φαντασιώνεται εαυτόν Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Μεταξύ άλλων αδιανόητων, είπε σήμερα ότι ακόμα και αν η Κυπριακή Βουλή επιλέξει να ψηφίσει την απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα πρέπει να τη μπλοκάρει. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός σε όλο του το μεγαλείο.

    Επίσης, μαθήματα αγάπης για την Πατρίδα από τον αρχηγό ενός κόμματος που δέχεται τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων, μιλάει για Αιγαίο που ανήκει στα ψάρια του και “χαρίζει” Ελληνικές βραχονησίδες στην Τουρκία, δεν δεχόμαστε».

    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=503522
    19/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin