Monday, March 11, 2013

Γερμανική εμμονή στη Grexit. Βλακεία ή υπονόμευση;

Του Θανάση Λυρτσογιάννη
Είναι εντελώς ανόητοι ή υπονομευτές του ευρώ ή ανθέλληνες με πατέντα. Για τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές ο λόγος των οποίων ο γενικός γραμματέας Αλεξάντρ Ντόμπριντ, έβγαλε πάλι από το ...σεντούκι την Grexit.

Δεν φτάνει που στο παρελθόν δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα στη χώρα, το μεγαλύτερο ίσως, αποσταθεροποίησαν το ευρώ και την ευρωζώνη με τις θέσεις τους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επιμένουν και τώρα πως αυτό το ενδεχόμενο είναι υπαρκτό.



Την ώρα που η κρίση στην Ιταλία κορυφώνεται και η Ευρώπη κινδυνεύει να μπει εκ νέου στον αστερισμό της αστάθειας, δηλώσεις σαν του Αλεξάντρ Ντόμπριντ υποσκάπτουν το κοινό νόμισμα και τη δυνατότητα της Ευρώπης να ξεπεράσει την κρίση αναθεωρώντας το θεσμικό πλαίσιο, ενισχύοντας και εμβαθύνοντας την ευρωζώνη.

Ειλικρινά μένει κανείς άφωνος με την ανευθυνότητα τέτοιων δηλώσεων οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε από την προεκλογική περίοδο στη Γερμανία.

Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι, παρά μόνο η βλακεία, ή άγνοια και η επιλογή μιας μοναχικής διαδρομής για τη Γερμανία.

Για σκεφτείτε λίγο. Στο παρελθόν που η Ιταλία με την κυβέρνηση Μόντι βάδιζε σταδιακά προς τη σταθεροποίηση, η Grexit αποτελούσε τόσο μεγάλη απειλή για την Ευρώπη, που κανένας νουνεχής δεν ήθελε ούτε καν να σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο.

Τώρα που η Ιταλία αποσταθεροποιείται σχεδόν καθημερινά η Grexit θα ήταν η θρυαλλίδα που θα έστελνε την Ευρωπαϊκή Ενωση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα αναβίωνε προαιώνιους ανταγωνισμούς και έχθρες που αιματοκύλισαν για αιώνες τη “γηραιά ήπειρο”.

.imerisia.gr
11/3/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin