Monday, April 8, 2013

Κασιδιάρηδες! .... η περίεργη αυτή ομάδα διεθνών υπαλλήλων....

Αν κάποιοι αναρωτιούνται ποιοι αποτελούν τους καλύτερους στρατολόγους της Χρυσής Αυγής και ποιοι τροφοδοτούν την αποσταθεροποίηση της χώρας δεν χρειάζεται να ψάξουν την απάντηση ούτε στη λαθρομετανάστευση ούτε στην ανεργία ούτε καν στη φτώχεια.
Την αποσταθεροποίηση μεθοδεύει με μεγάλη αφοσίωση, απερίγραπτη επιμονή και αδιανόητη απερισκεψία η περίεργη αυτή ομάδα διεθνών υπαλλήλων που έχει συνοπτικά αποκληθεί τρόικα.
Μέσα στα τρία χρόνια της παρουσίας της στην Ελλάδα, η τρόικα έχει να παρουσιάσει δύο κυρίως επιτεύγματα.
  • Πρώτον, κατάφερε να βυθίσει τη χώρα ακόμη βαθύτερα στην κρίση από την οποία (υποτίθεται) έπρεπε να τη θεραπεύσει.
  • Δεύτερον, μετέτρεψε ένα πρόβλημα οικονομικής διαχείρισης σε ζήτημα εθνικής κυριαρχίας.
  • Αυτό το δεύτερο νομίζω ότι είναι το κρισιμότερο. Διότι στην εξαθλίωση προσετέθη η ταπείνωση.
Ο λόγος είναι απλός. Από τη στιγμή που συμπεριφέρεται ουσιαστικά ως «υπερ-κυβέρνηση» του τόπου, η τρόικα υπογραμμίζει σε κάθε της βήμα την αδυναμία της νόμιμης κυβέρνησης να κυβερνήσει πέρα από τα όρια που βάζουν οι επιταγές ή οι επιλογές τριών υπαλλήλων.
Συνομιλεί με Πρωθυπουργούς, υπουργούς και πολιτικούς αρχηγούς. Ορίζει και ταυτοχρόνως ερμηνεύει μονομερώς και αυθεντικά τις δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς. Λειτουργεί περίπου ως υπέρτατη και ανεξέλεγκτη ελεγκτική Αρχή.
Ως εκ τούτου, αποτελεί ένα διαρκές και οφθαλμοφανές πειστήριο αδυναμίας του πολιτικού συστήματος.
Αναρωτιέμαι, ας πούμε, για ποιον λόγο τρεις διεθνείς υπάλληλοι διαπραγματεύονται απευθείας με τον Πρωθυπουργό μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας.
  • Από πού κι ώς πού χρίστηκαν συνομιλητές της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας;
  • Γιατί οι συνομιλίες με την τρόικα γίνονται σε επίπεδο υπουργών και όχι με τους ομοιόβαθμους ομολόγους τους στα διάφορα υπουργεία;
  • Γιατί οι υπάλληλοι μιλούν με πολιτικούς και όχι με υπαλλήλους;
  • Πώς απέκτησαν τέτοιο θράσος, έπαρση και αλαζονεία τρεις απλοί εμπειρογνώμονες αμφιλεγόμενων προδιαγραφών και αναπόδεικτων ικανοτήτων;
Ομολογώ ότι δεν βρίσκω πειστική εξήγηση.
Αντιλαμβάνομαι όμως τη δυσφορία που προκαλεί στον μέσο Ελληνα η εικόνα μιας δέσμιας κυβέρνησης, μιας ανήμπορης ηγεσίας και μιας χώρας υπό επιτροπεία.
Χρειάζεται άραγε καλύτερα επιχειρήματα ο κάθε Κασιδιάρης της άκρας Δεξιάς ή της άκρας Αριστεράς για να μαζέψει στρατό και ψηφοφόρους;
Χρειάζονται ισχυρότερα πειστήρια για να εμπεδώσει και ο τελευταίος πολίτης την ακύρωση του εθνικού πολιτικού συστήματος από τρεις περαστικούς ελεγκτές;
  • Ή μήπως υπάρχει έστω και ένας Ελληνας, όσο μετριοπαθής και αν είναι, που να μην αισθάνεται από τις συμπεριφορές της τρόικας βαθιά εθνική ταπείνωση;
Μια ταπείνωση, η οποία θα αφήσει πολλές ανεπούλωτες πληγές ακόμη και όταν η χώρα βρεθεί με πρωτογενή πλεονάσματα ή με ελεγχόμενες δημόσιες δαπάνες.
Με την ελπίδα απλώς να μην αφήσει και πολλούς Κασιδιάρηδες...
Γιάννης Κ. Πρετεντέρης 
  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08:00 |  
.tanea.gr
8/4/13

1 comment:

  1. Εμπάργκο ΣΥΡΙΖΑ στον Πρετεντέρη....

    Διακόπτει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμμετοχή εκπροσώπων του στην τηλεοπτική εκπομπή Ανατροπή, βάλλοντας κατά του Γιάννη Πρετεντέρη και του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

    «Οι προσπάθειες του κ. Ι. Πρετεντέρη να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, οι προσωπικές επιθέσεις του ίδιου δημοσιογράφου με αγοραίες εκφράσεις εναντίον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, βουλευτών και στελεχών του, με αποκορύφωμα την τελευταία στοχοποίηση της βουλευτίνας Ζωής Κωνσταντοπούλου με αήθεις σεξιστικού τύπου χαρακτηρισμούς, μας αναγκάζει να διακόψουμε τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην τηλεοπτική εκπομπή Ανατροπή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αρνείται να ακολουθήσει τον κ. Ι.Πρετεντέρη στη δημοσιογραφική του κατάντια. Η απάντησή μας στον εν λόγω «δημοσιογράφο» είναι μόνο η περιφρόνηση».

    http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=356200
    8/4/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin