Tuesday, April 9, 2013

H Fitch υποβάθμισε την Κίνα

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης (IDR) πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας σε τοπικό νόμισμα προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch (σε «A+» από «AA-»), αλλά κράτησε σταθερή την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση («A+») σε ξένο νόμισμα. 

Οι τοπικές κυβερνήσεις είναι τίγκα στα χρέη λέει η Fitch. Το χρέος σε τοπικό νόμισμα εκτιμάται ότι διαμορφώνεται στα 12,85 τρισ. γιουάν στα τέλη του 2012 που αντιστοιχεί στο 25,1% του ΑΕΠ, από 23,4% του ΑΕΠ στα τέλη του 2011. 

Tο χρέος της γενικής κυβέρνησης υπολογίζεται σε 49,2% του ΑΕΠ στο τέλος του 2012, όχι πολύ μακριά από το μέσο όρο του 51,2% που εμφανίζουν οι χώρες της κλίμακας αξιολόγησης «Α». 
Τα δημοσιονομικά έσοδα της Κίνας είναι χαμηλότερα (περίπου 23% του ΑΕΠ) και πιο ευμετάβλητα σε σχέση με το μέσο όρο του 2012 των χωρών με αξιολόγηση «Α». 

Τράπεζες
Ο δανεισμός τρέχει με ρυθμούς ταχύτερους από το ΑΕΠ και οι κίνδυνοι για την χρηματοοικονομική σταθερότητα της Κίνας έχουν αυξηθεί.
Στο διάστημα από τα τέλη του 2009 έως τα τέλη του Ιουνίου του 2012 η Κίνα είχε τη δεύτερη ταχύτερη πιστωτική ανάπτυξη σε πραγματικούς όρους μετά το Κατάρ.
Ο όγκος των πιστώσεων στην Κίνα σύμφωνα με τη Fitch μαζί με τις «σκιώδεις τράπεζες», μπορεί να ακουμπά το 200% του ΑΕΠ από 125% το 2008. 
.enet.gr
9/4/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin