Monday, May 20, 2013

Η εβδομάδα στο ΕΚ: φοροδιαφυγή, σύνοδος κορυφής, τράπεζες, ΠΓΔΜ

Τις "κόκκινες γραμμές" του ΕΚ στις επερχόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ αναμένεται να οριστικοποιήσει η ολομέλεια στη σύνοδο του Μαΐου στο Στρασβούργο. Πέραν αυτού, στην ίδια ολομέλεια θα συζητηθούν η ελευθερία του Τύπου στην ΕΕ, οι ημερομηνίες των ευρωεκλογών του 2014 καθώς και οι εκθέσεις προόδου της Βοσνίας και της ΠΓΔΜ. την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις την εντατικοποίηση του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής.


Ολομέλεια Μαΐου
Την Τρίτη οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν για τη φοροδιαφυγής ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος Σουλτς, ως είθισται, θα συμμετάσχει στη πρώτη συνεδρίαση της συνόδου.


Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο κ. Σουλτς θα έχει συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη.

Την ίδια μέρα, τους ευρωβουλευτές θα απασχολήσει η κυοφορούμενη συμφωνία απελευθέρωσης εμπορίου και επενδύσεων με τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα οι προσδοκίες αλλά και η θέση του ΕΚ ενόψει των διαπραγματεύσεων των Βρυξελλών με τη Ουάσιγκτον.

Την Τρίτη, το ΕΚ θα ζητήσει να υπάρξει σύστημα πανευρωπαϊκής παρακολούθησης του σεβασμού της ελευθερίας του Τύπου από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών.

Ακόμα, το ΕΚ πρόκειται να ανακοινώσει ότι οι ευρωεκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 22 με 25 Μαΐου 2014.

Την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν για τις συνθήκες εργασίας στο Μπαγκλαντές ύστερα από την πρόσφατη τραγωδία
                         
Τέλος, οι ευρωβουλευτές θα αποφασίσουν για την άτυπη συμφωνία με το Συμβούλιο για την ασφάλεια των εξεδρών άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό θα πρέπει να διαθέτουν κεφάλαια ικανά να καλύψουν τις όποιες ζημίες προκύψουν στο περιβάλλον και την οικονομία σε περίπτωση ατυχήματος.

Επιτροπές
Την Δευτέρα, η επιτροπή Οικονομικών θέτει σε ψηφοφορία το μηχανισμό διάσωσης προβληματικών τραπεζών ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει τη συμμετοχή των καταθετών στη διάσωση της τράπεζας.

Την ίδια μέρα, οι επιτροπές Ασφάλειας και Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα πραγματοποιήσουν κοινή συζήτηση με τον Jean-Yves Le Drian, τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας.

Τέλος, την Δευτέρα η επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων θα αποφασίσει για το Ταμείο Απόρων, το οποίο θα αντικαταστήσει τη διανομή τροφίμων της ΕΕ κα θα ενισχύσει τη βοήθεια προς τους Ευρωπαίους σε ένδεια.

Συζήτηση στο Facebook
Την Τετάρτη ο ευρωβουλευτής, Jan-Philipp Albrecht (Γερμανία, Πράσινοι) θα συζητήσει στις 11.30 με τους φίλους της σελίδας του ΕΚ στο facebook για το θέμα της  προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
.europarl.europa.eu
20/5/13
--
-

1 comment:

  1. Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ Δ. Κούρκουλα σε Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες...

    Δευτέρα, 20 Μάιος 2013

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες από τις 20 έως τις 22 Μαΐου. Αύριο Τρίτη, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, το οποίο θα προετοιμάσει τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας Μαΐου.

    Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν θέματα ενέργειας, φορολογίας καθώς και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    http://www.mfa.gr/epikairotita/eidiseis-anakoinoseis/summetokhe-uphupeks-kourkoula-se-sumboulio-genikon-upotheseon-stis-bruxelles.html
    20/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin