Friday, June 7, 2013

Ερντογάν προς διαδηλωτές: Πηγαίνετε σπίτια σας .... 10.000 οπαδοί του τον υποδέχτηκαν με συνθήματα και ζητωκραυγές.

 
 -
Λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα της Παρασκευής προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, της Κωνσταντινούπολης, «Ατατούρκ», ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο σημείο βρισκόντουσαν περίπου 10.000 οπαδοί του, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με συνθήματα και ζητωκραυγές.

Ο Ερντογάν, επέστρεψε σε μια Τουρκία που «βράζει», με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, από την τριήμερη περιοδεία του στη βόρεια Αφρική.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του και υπουργούς της κυβέρνησής του, χαιρέτησε τον κόσμο και έστειλε το μήνυμά του προς τους διαδηλωτές: 

«Πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι, ώριμοι και να δείξετε κοινή λογική. Πλέον όλοι πρέπει να πάμε στα σπίτια μας», ενώ στη συνέχεια προσέθεσε πως «δεν είστε το είδος των ανθρώπων που χτυπά κατσαρόλες και τηγάνια στους δρόμους».

«Δε θα διακρίνουμε κάποιο πρόσωπο από τα 76 εκατομμύρια στην Τουρκία. Είμαστε υπηρέτες των 76 εκατ. και όχι του 50%», σημείωσε.

Κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποστασιοποιηθούν από τις άναρχες διαδηλώσεις και τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας από την πλευρά των αστυνομικών.

Επίσης δήλωσε ότι οι διαδηλωτές λεηλάτησαν καταστήματα και επιχειρήσεις και προέτρεψε τους υποστηρικτές του να αποστασιοποιηθούν από τέτοιου είδους βίαιες πράξεις.

«Σταθήκαμε ισχυροί, αλλά ουδέποτε δεν μας χαρακτήριζε το πείσμα. Είμαστε μαζί, είμαστε ενωμένοι, είμαστε αδέλφια», δήλωσε στη συνέχεια στους υποστηρικτές του κόμματός του.
7/6/13
--
ΣΧΕΤΙΚΑ:


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin