Thursday, June 6, 2013

Οι πολίτες θέλουν να μπει μια τάξη στο Κράτος!..


Της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΚΥΡΓΙΑΝΝΗ - ΜΠΟΥΡΗ
* Καθημερινά από τα κανάλια της τηλεόρασης και συγκεκριμένα από τις εκπομπές της πρωινής ζώνης ακούμε και βλέπουμε γνωστούς και άγνωστους να εμφανίζονται και να απαρτίζουν τα πάνελ για τα προς συζήτηση θέματα. Εκπρόσωποι των κομμάτων των διαφόρων παρατάξεων, των οποίων οι γνώμες και οι ιδεολογίες δεν βρίσκουν κανένα κοινό σημείο. Εκπρόσωποι όλων των ειδικοτήτων. Ανώτατοι πανεπιστημιακοί, Νομικοί, Οικονομολόγοι, Συνταγματολόγοι, Τεχνοκράτες, Διοικητικοί Υπάλληλοι, Δημοσιογράφοι, άρχοντες του τόπου… Από κάθε καρυδιάς καρύδι, με την καλή έννοια. Και θέμα προς συζήτηση, τι άλλο; Το γνωστό, το φλέγον ζήτημα, το ήδη χρόνιο: Η οικονομική κρίση, η για τα καλά ενθρονισμένη στη χώρα μας, με τα επακόλουθά της. Με τα ιστορικά ήδη μνημόνιά της, με τις περικοπές, ένεκα των μνημονίων, των εσόδων των κατά το ήμισυ των προ τετραετίας και πλέον αποδοχών των μισθωτών και συνταξιούχων, με την ακρίβεια, την ανεργία και τα επακόλουθα αυτών ανέχεια, φτώχεια, συσσίτια.

Πολλοί εκ των αποτελούντων τα διάφορα «πάνελ» που κατείχαν κατά τη θητεία των προηγούμενων κυβερνήσεων πόστα, θέσεις πολιτικές, κλειδιά, όπως συνηθίζεται να λέγεται, ισχυρίζονται σήμερα ότι διέβλεπαν την επερχόμενη σημερινή κατάσταση, λόγω της μη σωστής για να μην πω της κακοδιαχείρισης του κράτους.
Η αίγλη της εξουσίας δημιούργησε το πελατειακό κράτος και ένεκα τούτου διόριζαν σωρηδόν και χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, γεμίζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες με αργόσχολους και υποαπασχολούμενους υπαλλήλους, αυξάνοντας τις παραμονές των εκάστοτε εκλογών και τις αποδοχές τους, αδειάζοντας τα δημόσια ταμεία, λαμβάνοντες επί πλέον δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να ξεπληρώνουν τα παλιά. Και σήμερα διαπιστώνουν ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από τον αριθμό των υπαλλήλων των άλλων χωρών της Ευρωζώνης. Άστοχος υπολογισμός, αδιόρθωτα τα επακόλουθα…
Ακούμε επίσης, ότι καθημερινά ανακαλύπτουν επίορκους και διάφορους καταχραστές, κάθε φορά και άλλους, του δημοσίου χρήματος. Συνταξιούχους - «μαϊμού» για πολλά χρόνια, φοροφυγάδες όλο και περισσότερους, πλούσιους στην πραγματικότητα, φτωχούς στα δηλωθέντα εισοδήματα, μεγαλοεπιχειρηματίες με δηλωθέντα ποσά μηδαμινά και ασήμαντα.
Κι όλα αυτά ο Έλληνας πολίτης τα ακούει σήμερα από τα μέσα ενημέρωσης και απορεί και εξίσταται με το ξέφραγο κράτος μέσα στο οποίο ζούσε και καλοπερνούσε, συγκριτικά με το σήμερα, όλα αυτά τα χρόνια.
Τότε, που οι σημερινοί επικριτές της τωρινής κατάστασης, οι οποίοι κατείχαν, όπως προανέφερα, καίριες θέσεις και εφόσον έβλεπαν τον επικείμενο κίνδυνο, γιατί δεν έκρουαν τον κώδωνα στα ώτα των αλαζόνων κυβερνώντων να τους συνετίσουν, παρά σιωπούσαν και ανέχονταν και σήμερα, κατόπιν εορτής τους κατηγορούν και τους επικρίνουν; Έπρεπε να φτάσουμε στο έπακρον, να εξαρτόμεθα από την κυρία Μέρκελ, τον κ. Σόιμπλε και την Τρόικα για το πώς θα διαχειριστούμε και θα ρυθμίσουμε τα του οίκου μας, οι οποίοι αφού μας ξεπουπούλιασαν ομολογούν: «Δεν θα εφαρμόσουμε ποτέ ξανά το πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόστηκε στην Ελλάδα»; Πειραματίστηκαν. Απέτυχαν. Και ποιος την πλήρωσε; Ο ανεύθυνος ελληνικός λαός. Αναγνώριση ναι. Τι κάνουν όμως για τη διόρθωση του λάθους; Ακόμη και τις αποζημιώσεις τις οποίες μας οφείλουν για το ρημαδιό που άφησαν μεταπολεμικά στη χώρα μας αρνούνται να μας τις δώσουν. Κι αντί να απαιτούμε, ικετεύουμε.
Αριθμούς βλέπουμε να προβάλλονται συχνά στις οθόνες των τηλεοράσεων. Αριθμοί που βέβαια δεν μας χαροποιούν αλλά μας προβληματίζουν. 51.000 συντάξεις «μαϊμού» έχουν εισπραχθεί από πολίτες που δεν τις δικαιούνταν. Πάμπολλοι οι επίορκοι, αμέτρητοι οι φοροφυγάδες, τόσοι οι πολιτικοί λειτουργοί εκλεγμένοι από το λαό ως οι καλύτεροι, ως οι πιο άξιοι και έντιμοι να κυβερνήσουν τη χώρα να παρατυπούν και να αποβλέπουν στο δικό τους συμφέρον. Κι όλα αυτά τα χρήματα τα οποία μπήκαν στις τσέπες των βολεμένων παράνομα να παραμένουν σ’ αυτές, γιατί έλεγχος εντατικός και σε βάθος δεν έγινε λόγω της αδικαιολόγητης γραφειοκρατίας στην οποία η χώρα μας έχει πρωτιά, παρ’ όλο τον μεγάλο αριθμό των κατεχόντων δημόσιες θέσεις. Κι αντί για την είσπραξη των κλοπιμαίων βρίσκουν και πάλι ως εύκολη λύση τις περικοπές των χαμηλά αμειβομένων, των αιωνίων θυμάτων, των οποίων οι αποδοχές σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν περικοπεί ως τώρα 22 φορές κι έχουν καταντήσει να παίρνουν συντάξεις Βουλγαρίας και να ψωνίζουν με τιμές Βρυξελλών.
Τα μη εισπραχθέντα κλοπιμαία, σύμφωνα μ’ αυτά που ακούμε ανέρχονται σε πάρα πολλά δισεκατομμύρια και τα εισπραχθέντα δεν εγγίζουν το ένα. Αυτό ζητάει ο ελληνικός λαός. Τη δικαίωση. Την είσπραξη των παράνομα εισπραχθέντων, για να ορθοποδίσει η χώρα. Να πεισθεί ο πολίτης ότι μπήκε στο κράτος τάξη. Τέρμα οι παρανομίες και οι καρτεργαριές κατά τη λαϊκή ρήση. Το αν οπλοφορούν οι κ. βουλευτές στη Βουλή και άλλα συναφή, στα οποία δίνουν προτεραιότητα ποσώς μας ενδιαφέρει. Αυτό είναι προσωπικό τους θέμα.
Τον Έλληνα πολίτη τον απασχολεί η καθημερινότητά του. Η φτώχεια του, η ανέχεια, η ανεργία, η εγκληματικότητα, η οποία παίρνει καθημερινά τεράστιες διαστάσεις, τώρα και στις παραμεθόριες περιοχές. Τον απασχολεί η ανασφάλεια μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην ακριτική περιοχή. Όπου ζει απόμακρος και απομονωμένος.

  •  Ας αυξήσουν τους συνοριοφύλακες που δυστυχώς τους μειώνουν κι ας μην ασχολούνται τόσο με την οπλοφορία των βουλευτών. Αυτοί εκεί που είναι έχουν ασφάλεια και νοιώθουν απόλυτη σιγουριά.
www.proinoslogos.gr
6/6/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin