Wednesday, June 19, 2013

Η επίσημη ανακοίνωση της τρόικας για αναστολή των συνομιλιών

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν τη συζήτηση σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζεται βάσει του προγράμματος στήριξης που έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα, κάνοντας λόγο περί επίτευξης «σημαντικής προόδου».


«Για να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, οι συζητήσεις για την πολιτική θα ανασταλούν, αλλά αναμένεται να επαναληφθούν ως το τέλος του μηνός», ανέφερε η διεθνής τρόικα των δανειστών σε μια κοινή ανακοίνωση των τριών μερών της που δόθηκε στην δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.

 http://www.zougla.gr/politiki/article/i-episimi-anakinosi-tis-troikas-gia-anastoli-ton-sinomilion
19/6/13

1 comment:

  1. Πρόοδο διαπιστώνει η τρόικα - Επιστρέφει στην Αθήνα 29 Ιουνίου.....Μεταβαίνει μαζί με Γ. Στουρνάρα στο Λουξεμβούργο για Eurogroup και Ecofin....

    Σημαντική πρόοδο διαπιστώνει η τρόικα στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης. Οι δανειστές αναχώρησαν, αλλά θα επιστρέψουν περί τα τέλη του μήνα.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει:

    «Η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που επανεξέτασε το οικονομικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Για να επιτραπεί η ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, οι συζητήσεις πολιτικής θα σταματήσουν, αλλά αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα.»

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών μεταβαίνουν, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο Λουξεμβούργο για τη συνεδρίαση του Eurogroup (Πέμπτη) και του Ecofin (Παρασκευή).

    Το διακύβευμα σε αυτόν τον έλεγχο -με δεδομένο ότι η δόση των 3,3 δισ. ευρώ του Ιουνίου είναι εξασφαλισμένη- είναι ένα «πακέτο» 8,1 δισ. ευρώ (4,1 δισ. ευρώ από την ευρωζώνη, 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και 2,2 δισ. ευρώ από SNPs - καταβολή κερδών από ελληνικά ομόλογα).

    Τα «αγκάθια».......http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=518499
    19/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin