Friday, September 6, 2013

ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ GUARDIAN: «Οι Γερμανοί λαϊκίζουν όταν κάνουν τους φιλάνθρωπους απέναντι στους Ελληνες»


«Η Ελλάδα θα χρειαστεί 10 δισ. ευρώ επιπλέον». «Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι 77 δις». Οι Γερμανοί πολιτικοί έχουν αρχίσει να πετάνε αριστερά και δεξιά διάφορα αυθαίρετα νούμερα με τρόπο ανεύθυνο και ακατανόητο, υποστηρίζει στο μπλογκ ο Νίκος Χρυσολοράς , θεωρώντας ότι έτσι υπονομεύεται η δυνατότητα για μια εποικοδομητική και ενημερωμένη συζήτηση γύρω από το μέλλον της ευρωζώνης.

Παραδόξως, υποστηρίζει ο ελληνικής καταγωγής μπλόγκερ , η πιο νηφάλια άποψη έρχεται από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ: Κανείς δεν γνωρίζει πως θα είναι η παγκόσμια οικονομία, πως θα πορευτεί η Ευρώπη, ή πως θα τα πάνε σημαντικοί γείτονες της Ελλάδας όπως η Τουρκία, σε 10 μήνες».

 
Αντί να κοιτάζουν την κρυστάλλινη σφαίρα για να μαντέψουν το μέλλον, οι Γερμανοί πολιτικοί θα πρέει να προσπαθήσουν να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους τους για το όραμά τους για την Ευρώπη και την θέση της Γερμανίας σε αυτό. Στις σπάνιες περιπτώσεις που το κάνουν αυτό, προβάλλουν το λανθασμένο στερεότυπο ότι η συμμετοχή της Γερμανίας στα προγράμματα βοήθειας για την ευρωπαϊκή περιφέρεια είναι μια φιλανθρωπική επιχείρηση. Όχι λοιπόν. Δεν ήταν» υποστηρίζει ο Νίκος Χρυσολοράς , σημειώνοντας πως η Γερμανία όχι μόνο δεν έχει χάσει σεντ από τα δάνεια προς την Ελλάδα και άλλες χώρες, αλλά και οι μηχανισμοί διάσωσης που δημιουργήθηκαν το 2010, διασφάλισαν ότι δεν θα υπάρξει μια κατακλυσμική καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
  • Η Γερμανία πιθανότατα κέρδισε περισσότερα από την δημιουργία της ευρωζώνης και τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια μετά το ξέσπασμα της κρίσης από οποιοδήποτε άλλο μέλος της ευρωζώνης.
Τέλος κάποιος θα πρέπει να θυμίσει στους Γερμανούς φορολογούμενους, ότι γερμανικές εταιρείες εμπλέκονται σε πολλά από τα οικονομικά σκάνδαλα που έφτασαν στην άκρη του γκρεμού στο ελληνικό κράτος, γράφει ο μπλόγκερ. 
ethnos.gr
6/9/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin