Monday, November 4, 2013

Νέους κανόνες για προβληματικές τράπεζες ζητεί εσπευσμένα ο Άσμουσεν.

Επιθυμεί να εφαρμοστούν ως την 1η Ιανουαρίου του 2015. Θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο, θα μειωθεί η αβεβαιότητα στον χρηματοπιστωτικό τομέα της ευρωζώνης . 

Επανέρχεται στο θέμα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ζητώντας εσπευσμένα νέους κανόνες για τις προβληματικές τράπεζες ζητεί ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όπως δήλωσε, η Ευρώπη πρέπει να θέσει ως στόχο να επανακαθορίσει τους κανόνες για τις εκκαθαρίσεις προβληματικών τραπεζών με τον νέο Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) ως το 2015 και όχι ως το 2018, ώστε να συμβάλει να μειωθεί η αβεβαιότητα στον χρηματοπιστωτικό της τομέα.

«Θα ήταν σοφό να επισπεύσουμε τους νέους κανόνες ώστε να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015, διότι αυτό θα καταστήσει σαφές ποιοι νόμοι ισχύουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άσμουσεν. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγο καιρό, ο Γεργκ Ασμουσεν, είχε επαναλάβει τις θέσεις του περί «κουρέματος» των καταθέσεων.
Σχετικό θέμα: Ο Ασμουσεν και το κούρεμα των καταθέσεων
efsyn.gr 
4/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 -------------

 

 

1 comment:

  1. Σύσταση ειδικών διευθύνσεων για τα κόκκινα δάνεια...

    Οι επικεφαλής της τρόικας, κατά τη συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, συμφώνησαν να συσταθούν ειδικές διευθύνσεις εντός των τραπεζών που θα έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, τα οποία ξεπερνούν πλέον το 30% των χορηγήσεων και ασκούν ασφυκτικές πιέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΤτΕ, η συνάντηση του Γ. Προβόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας την Παρασκευή έγινε σε καλό κλίμα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν ικανοποίηση για την επιστροφή των 300 εκατ. ευρώ των bad banks στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ποσό που θα προστεθεί στα 10 δισ. ευρώ κεφαλαίων που έχει ως αποθεματικό το Ταμείο.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει καλό track record στην ολοκλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεών της.

    Η Black Rock θα παραδώσει τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποίησε στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών περί τα τέλη του μήνα, ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος στα μέσα Δεκεμβρίου.

    Για τις συνεταιριστικές τράπεζες, οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την Τρόικα πρόθυμη να δώσει μία ακόμη παράταση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αύξησης κεφαλαίου που έχουν δρομολογήσει.

    Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
    http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=397370
    9/11/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin