Friday, December 13, 2013

Mνημόνιο συναντίληψης Ισραήλ και χωρών του Blue Med

Την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των Αρχών Πολιτικής Αεροπορίας των χωρών που απαρτίζουν το Λειτουργικό Τμήμα Εναερίου Χώρου BLUE MED και του Ισραήλ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η υπογραφή έγινε χθες κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Τελ Αβίβ στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σιμ Κάλλας. Την Κύπρο εκπροσώπησε στην τελετή ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Αλέκος Μιχαηλίδης.



To Λειτουργικό Τμήμα Εναερίου Χώρου BLUE MED αφορά τη συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας για την αναδιάρθρωση του εναέριου χώρου της Μεσογείου, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης χωρητικότητας και αποτελεσματικότητας του δικτύου διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας.

Tα Λειτουργικά Τμήματα Εναερίου Χώρου, ή FABs όπως είναι πιο γνωστά, θεωρούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την εφαρμογή του προγράμματος του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, που αποσκοπεί στην ομοιόμορφη παροχή ψηλής ποιότητας υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Μνημόνιο περιγράφει το πλαίσιο συνεργασίας των εμπλεκομένων κρατών σε θέματα αεροναυτιλίας και η εφαρμογή του αναμένεται να οδηγήσει σε εναρμόνιση καθώς και σημαντικές βελτιώσεις στις υπηρεσίες που προσφέρονται. Ταυτόχρονα, αποτελεί την πρώτη πρακτική εφαρμογή της Ευρω-μεσογειακής Συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ισραήλ, που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2013, γεγονός που σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά από τον κ. Κάλλας. H ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ στα θέματα Πολιτικής Αεροπορίας αποτελεί μέρος της πάγιας πολιτικής της Κυβέρνησης για σύσφιξη των σχέσεων της με τις γειτονικές χώρες.
http://www.sigmalive.com/news/greece/82771#sthash.tOLnIGFn.dpuf

13/12/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin