Sunday, November 23, 2014

Ομήρου: Τουρκικός στόχος η συγκυριαρχία του ΦΑ της Κύπρου. (Δυστυχώς δεν έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ο Μπάιντεν)

Οι δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά ότι στόχος της Τουρκίας είναι η συγκυριαρχία επί του θαλάσσιου φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η συνδιαχείριση με την Τουρκία και ο διαμοιρασμός των εσόδων από το ΦΑ, δήλωσε σήμερα στην Πάφο ο Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην πραγματικότητα σε απαλλοτρίωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά επιπλέον θα σήμαινε και αναγνώριση του ψευδοκράτους από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • Ο κ. Ομήρου σημείωσε πως «η αποδοχή της λογικής της συνδιαχείρισης πριν από τη λύση του κυπριακού προβλήματος σ’ αυτό θα οδηγήσει, στο να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει κρατική οντότητα στα κατεχόμενα, η οποία εκπροσωπεί νόμιμα την Κυπριακή Δημοκρατία».
Θα πρέπει, συνέχισε, για ακόμη μια φορά να απορρίψουμε αυτές τις αίολες διεκδικήσεις της Τουρκίας, να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό των επεμβατικών ενεργειών της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη και να κλιμακώσουμε τα μέτρα τα οποία θα προκαλέσουν πολιτικό κόστος και στην Τουρκία αλλά και στο ψευδοκράτος.

  • Δυστυχώς δεν έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ο Μπάιντεν
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για  την  επίσκεψη του Αντιπροέδρου της αμερικανικής κυβέρνησης Τζον Μπάιντεν στην Τουρκία, ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ ανέφερε ότι ο κ. Μπάιντεν μίλησε για την ανάγκη της συνεργασίας των χωρών της περιοχής, σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, προσθέτοντας πως ο κ. Μπάιντεν όφειλε να δώσει μήνυμα στην Τουρκία ότι αν θέλει να συμμετάσχει στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της περιοχής και να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συνεργασία, θα πρέπει πρώτα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.
  • «Δυστυχώς» παρατήρησε, ο κ. Μπάιντεν « δεν το έπραξε».
Είπε ακόμη πως η Τουρκία, για να μπορεί να συμμετάσχει σ’ αυτήν τη συνεργασία, θα πρέπει να σεβαστεί πρώτα το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Αντίθετα – όπως είπε- η Τουρκία συμπεριφέρεται επιδρομικά και αρπακτικά σε βάρος μιας μικρής χώρας, όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.....................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=190134
23/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin