Tuesday, May 15, 2012

Εμαθαν τα χούγια ...

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ (agelioforos gr)
Εκτός από μικρό και από τρελό, και από τον Αλαβάνο μαθαίνεις την αλήθεια. Κατά καιρούς, ο επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» έχει οραματιστεί πράγματα που τα ακούς και σταυροκοπιέσαι. Για τον πρωθυπουργό που θα φεύγει με ελικόπτερο από την ταράτσα του Μαξίμου, καταδιωκόμενος από τις ανύπαντρες κορασίδες (ξέρετε, τις κυρίες που εισπράττουν σύνταξη ισοβίως, επειδή ο πατέρας τους ήταν αξιωματικός ή υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να αποδεκατιστούν τα παραπαίοντα ασφαλιστικά ταμεία). Για τους οργισμένους νέους που θα καταργήσουν το Κοινοβούλιο και θα νομοθετούν στο δρόμο. Για τη λαϊκή εξέγερση που θα αρχίσει από τον ανταρτοπόλεμο της Κερατέας. Αλλά, τουλάχιστον, ο Αλαβάνος λέει αυτό που σκέφτεται.
Σου αρέσει, δε σου αρέσει, αυτό είναι. Πράγμα που αποφεύγουν οι «μαθητές» του στο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδίως τώρα, που κατάλαβαν ότι καλό είναι να καταδικάζεις το δικομματισμό και ακόμη καλύτερα να πάρεις τα χούγια του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνει στο λόγο του όλη τη σημερινή αντιφατικότητα της ελληνικής κοινωνίας. Θέλουμε να καταγγείλουμε το μνημόνιο αλλά θέλουμε και να παραμείνουμε στο ευρώ. Ψοφάμε για «εθνική υπερηφάνεια» αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να ζούμε με δανεικά. Αγορεύουμε για «αξιοπρέπεια», αλλα θεωρούμε αξιοπρεπές να εκβιάζουμε τους εταίρους μας, σαν «Μαύρες Χήρες» ζωσμένες με εκρηκτικά, ότι θα ανατινάξουμε το κοινό νόμισμα, εάν μας ξεβολέψουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στον καθένα αυτό που θέλει ν' ακούσει, σε μια επίκαιρη έκδοση του «λεφτά υπάρχουν».
Βεβαίως, η εξίσωση δε βγαίνει. Η καταγγελία του μνημονίου σημαίνει έξοδο της χώρας από το ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση αλλά οι δανειστές να στέλνουν όσο χρήμα χρειαζόμαστε, ώστε να επανέλθουμε εκεί όπου βρισκόμασταν πριν από τρία χρόνια. Πολύ περισσότερο, δεν υπάρχει περίπτωση να «μας παρακαλούν για να μας δώσουν τα λεφτά», όπως εγγυάται ο Στρατούλης. Χρειαζόταν να το πει ο Αλαβάνος; Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όχι! Το λέει η κοινή λογική. Μόνο που φυσιολογικές συνθήκες δεν υπάρχουν πλέον στην ελληνική κοινωνία, οπότε χρειαζόμαστε να χτυπάει κάποιος το καμπανάκι. Εστω, ο Αλαβάνος...

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin