Sunday, January 6, 2013

Σημαντικές επαφές Παπούλια, Σαμαρά από τη Δευτέρα στο Βερολίνο

Με ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα έρχεται αντιμέτωπη από τη Δευτέρα η κυβέρνηση, καθώς θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε συγκεκριμένες προθεσμίες. Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η προσέλκυση επενδυτών και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ που θα έχει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Τρίτη στο Βερολίνο, ο οποίος, αμέσως μετά τις γιορτές συνεχίζει τις επαφές του στην Ευρώπη. Επαφές στη Γερμανία στις αρχές της εβδομάδας θα έχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποιος θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο Βερολίνο, προσκεκλημένος του Γερμανού ομολόγου του, με αφορμή το τέλος έκθεσης για την Αρχαία Ολυμπία.

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου που διοργανώνει η εφημερίδα Die Welt. Ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού "Die Welt", ως κεντρικός ομιλητής στο δείπνο της Δευτέρας, μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι.
O υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο.
Στο συνέδριο, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, θα μιλήσουν η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Dr. Όλι Ρεν, ο Υποψήφιος Καγκελάριος και Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) κ. Peer Steinbruck, ο Πρόεδρος της Bundesbank Dr. Jens Weidmann, ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας κ. George Osborne, ο Υπουργός Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας της Ισπανίας κ. Luis de Guindos και οι Υπουργοί της Γερμανικής Κυβέρνησης Οικονομικών και Τεχνολογίας Dr. Philipp Rosler, Οικονομικών Dr. Wolfgang Schauble και Εξωτερικών Dr. Guido Westerwelle.
Ο Πρωθυπουργός το πρωί της Τρίτης 8 Ιανουαρίου θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον π. Υπουργό Εξωτερικών και Αντικαγκελάριο της Γερμανίας  Hans-Dietrich Genscher.
Το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα.
 .ert gr
6/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚA:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin