Thursday, September 5, 2013

Deutsche Wirtschafts Nachrichten: Οι Γερμανοί κρατούν την Ελλάδα στο ευρώ για ενεργειακούς λόγους. -Γερμανία και Ελλάδα δεν μπορεί να έχουν κοινό νόμισμα

Με κυνικό τρόπο η γερμανική διαδικτυακή πλατφόρμα οικονομικών ειδήσεων Deutsche Wirtschafts Nachrichten, σε ανάλυσή της, τονίζει πως «η αναγκαιότητα να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ συνδέεται μονάχα με την ζωτική ανάγκη και τον στρατηγικό στόχο της ΕΕ να εξασφαλίσει την ενεργειακή της τροφοδοσία και επάρκεια».

Το δημοσίευμα επισημαίνει σχετικά:

«Η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ. Έχει να κάνει με το φυσικό αέριο. Η ΕΕ θέλει να αποδεσμευτεί από την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο κατασκευάζοντας γι’ αυτό το σκοπό έναν αγωγό, τον TAP, ο οποίος θα οδηγεί από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω της Ελλάδας.
Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι».


Το δημοσίευμα τονίζει ότι οι εταιρείες εκμετάλλευσης του TAP «υπόσχονται μεν ότι ο αγωγός θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ωστόσο, για τους περισσότερους Έλληνες δεν θα επιφέρει καμία πραγματική βελτίωση των συνθηκών ζωής. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται με προγράμματα λιτότητας. Αντιθέτως οι ελίτ στην Αθήνα θα επωφεληθούν σε κάθε περίπτωση, όπως κάνουν εδώ και 100 χρόνια, συσσωρεύοντας χρήματα από το εξωτερικό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χωρίς να φέρνουν την Ελλάδα πάνω από το επίπεδο μίας αναπτυσσόμενης χώρας».

Γερμανία και Ελλάδα δεν μπορεί να έχουν κοινό νόμισμα

Την ίδια ώρα η Rheinische Post του Ντίσελντορφ σχολιάζει την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για την ανταγωνιστικότητα, στην οποία η Ελλάδα κατέλαβε την 91η θέση, σημειώνοντας ελαφρά βελτίωση συγκριτικά με πέρυσι (96η θέση).

Αφού ασκεί κριτική στη Γερμανία -η οποία καταλαμβάνει την 4η θέση στην αξιολόγηση- εξαιτίας των πολιτικών προσωρινής απασχόλησης και συγκράτησης των αμοιβών εν μέσω της κρίσης, επιβραβεύει τις υποδομές της χαρακτηρίζοντας τη Γερμανία έναν «οικονομικό σουπερστάρ».

Δικαίως, σχολιάζει η εφημερίδα του Ντίσελντορφ και υπογραμμίζει:

«Η χώρα είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ. Αυτό επιτεύχθηκε με την καινοτομία των επιχειρήσεων και τις αλλαγές στα συνδικάτα. Όμως η έκθεση καθιστά επίσης σαφές γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει η ευρωζώνη. Για κράτη με τόσο διαφορετική ανταγωνιστικότητα, όπως η Γερμανία και η Ελλάδα, δεν μπορεί να υπάρχει κοινό νόμισμα. Η πολιτική πρόθεση άλλοτε ήταν, ωστόσο, διαφορετική. Ο δρόμος της επιστροφής δεν αποτελεί εναλλακτική επιλογή. Όμως τώρα είναι και το κόστος ανάλογα υψηλό».
epikaira.gr
5/9/13 
---
  • Warum Griechenland im Euro bleiben muss: Es geht um eine Pipeline 

 Die Griechenland-Rettung ist kein politisches Projekt. Es geht um Erdgas. Die EU will sich aus der Abhängigkeit vom russischen Erdgas befreien und baut deshalb eine Pipeline, die von der Türkei über Griechenland nach Italien führt. Um das Projekt nicht durch einen Kollaps in Griechenland zu gefährden, wird Griechenland im Euro gehalten. Die bittere Wahrheit für die Griechen: Es geht um ihr Land, nicht um die Menschen. 

Immer wieder fragt man sich: Warum pumpt die EU Milliarden an europäischen Steuergeldern nach Griechenland? In Griechenland gibt es kein Öl, keine Industrie – nichts, was die Europäer wirklich brauchen. Im Urlaub könnten die Europäer in Griechenland auch mit Drachmen zahlen.
Warum also diese Nibelungentreue?
Die Antwort findet man dort, wo man immer Antworten findet, wenn viel Geld im Spiel ist: In der Energiepolitik.
Europa hat sich in eine missliche Lage manövriert: Die EU ist komplett abhängig von Russland. Der vom ehemaligen deutschen Bundeskanzler beratene Gazprom-Konzern hat die Lizenz zum Gelddrucken – weil Russland der größte Gaslieferant für Industrie und Wohlstand in der EU ist.
Diese Abhängigkeit ist ein Problem für die EU: Die Russen können machen, was sie wollen – über Gazprom beherrschen sie den europäischen Markt........http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/05/warum-griechenland-im-euro-bleiben-muss-es-geht-um-eine-pipeline/
5/9/13
--
-
 

Οι Ελλαδολόγοι της συμφοράς ... Ως «φιλολογικό είδος». Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ψωμίζονται αυτή τη στιγμή παράγοντας περισπούδαστες αναλύσεις

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin